Thuisleven.com > Eten en drinken > Koekjes (zelf bakken en versieren)

Koekjes (zelf bakken en versieren)

Hoe oud ik precies was kan ik mij niet meer herinneren. Zo kan ik mij ook niet meer herinneren waarom ik het gekregen heb (Sinterklaas, verjaardag, kerst). Maar wat ik wel nog weet is dat ik het kookboek van mijn oma heb gekregen, helaas leeft ze niet meer. Gelukkig heeft ze nog wel vele jaren mogen proeven van de koekjes die ik uit het kookboek altijd bakte. En nog steeds zijn ze favoriet, niet alleen bij mijzelf maar ook bij mijn kinderen. Het recept kan ik ondertussen dromen en ga ik vandaag delen met jullie

Benodigdheden:
– 120g zachte boter
– 120g fijne kristalsuiker
– 1 ei
– 200 g bloem (en wat extra’s)

Bereidingswijze:
– Meng de suiker, de boter en het ei.
– Voeg de bloem er aan toe terwijl je flink mengt. Rol met een deegrol uit.
– Duw met de vormpjes allerlei figuren uit het deeg en versie rze. Leg ze op een beboterde bakplaat of of bakpapier.
– Ze 30 min. om een voorverwarmde oven van 180┬░C.

Tops
– Gebruik hagelslag, jam of andere lekkernijen om je koekjes mee te versieren (als je jam gebruikt kun je het beste een kuiltje in het koekje maken en hier de jam in doen).
– Gebruik bloem om het deeg niet te laten plakken aan je handen, werkplek en deegroller.

Veel bakplezier en Eet smakelijk

Miranda

Verloofd met Tom en moeder van Daan, Vera, Tim en Iris.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zul je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakantie's, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

3 reacties