Thuisleven.com
Koekjes (zelf bakken en versieren)
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Koek en snoep > Koekjes (zelf bakken en versieren)

Koekjes (zelf bakken en versieren)

Hoe oud ik precies was kan ik mij niet meer herinneren. Zo kan ik mij ook niet meer herinneren waarom ik het gekregen heb (Sinterklaas, verjaardag, kerst). Maar wat ik wel nog weet is dat ik het kookboek van mijn oma heb gekregen, helaas leeft ze niet meer. Gelukkig heeft ze nog wel vele jaren mogen proeven van de koekjes die ik uit het kookboek altijd bakte. En nog steeds zijn ze favoriet, niet alleen bij mijzelf maar ook bij mijn kinderen. Het recept kan ik ondertussen dromen en ga ik vandaag delen met jullie

Benodigdheden voor koekjes

  • 120g zachte boter
  • 120g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 200 g bloem (en wat extra’s)

Allemaal (online) te koop bij Albert Heijn.

Bereidingswijze

  • Meng de suiker, de boter en het ei.
  • Voeg de bloem er aan toe terwijl je flink mengt. Rol met een deegrol uit.
  • Duw met de vormpjes allerlei figuren uit het deeg en versier ze. Leg ze op een beboterde bakplaat of of bakpapier.
  • Zet de bakplaat met koekjes 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Tops

– Gebruik hagelslag, jam of andere lekkernijen om je koekjes mee te versieren (als je jam gebruikt kun je het beste een kuiltje in het koekje maken en hier de jam in doen).
– Gebruik bloem om het deeg niet te laten plakken aan je handen, werkplek en deegroller.

Lees ook:

Veel bakplezier en eet smakelijk

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics