Koekjes (zelf bakken en versieren)
Thuisleven.com > Lifestyle > Eten en drinken > Koek en snoep > Koekjes (zelf bakken en versieren)

Koekjes (zelf bakken en versieren)

Hoe oud ik precies was kan ik mij niet meer herinneren. Zo kan ik mij ook niet meer herinneren waarom ik het gekregen heb (Sinterklaas, verjaardag, kerst). Maar wat ik wel nog weet is dat ik het kookboek van mijn oma heb gekregen, helaas leeft ze niet meer. Gelukkig heeft ze nog wel vele jaren mogen proeven van de koekjes die ik uit het kookboek altijd bakte. En nog steeds zijn ze favoriet, niet alleen bij mijzelf maar ook bij mijn kinderen. Het recept kan ik ondertussen dromen en ga ik vandaag delen met jullie

Benodigdheden voor koekjes

  • 120g zachte boter
  • 120g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 200 g bloem (en wat extra’s)

Allemaal (online) te koop bij Albert Heijn.

Bereidingswijze

  • Meng de suiker, de boter en het ei.
  • Voeg de bloem er aan toe terwijl je flink mengt. Rol met een deegrol uit.
  • Duw met de vormpjes allerlei figuren uit het deeg en versier ze. Leg ze op een beboterde bakplaat of of bakpapier.
  • Zet de bakplaat met koekjes 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Tops

– Gebruik hagelslag, jam of andere lekkernijen om je koekjes mee te versieren (als je jam gebruikt kun je het beste een kuiltje in het koekje maken en hier de jam in doen).
– Gebruik bloem om het deeg niet te laten plakken aan je handen, werkplek en deegroller.

Lees ook:

Veel bakplezier en eet smakelijk

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics