Selecteer een pagina

Als kind zijnde groeide ik op met de standaard 3 maaltijden per dag: ontbijt, lunch en avondeten. Nog steeds maken die 3 maaltijden een onderdeel uit van onze dag. Het grote verschil zit hem vooral in wat er gegeten wordt. Het ontbijt is vrijwel hetzelfde gebleven, de lunch ook (boterhammen met beleg) maar wordt met regelmaat vervangen voor een lekkere maaltijd salade. Het avondeten daarentegen is geheel veranderd. Waar er vroeger haast standaard Nederlandse kost op tafel te vinden was, is dat nu een zeldzaamheid. Waar we de laatste tijd grote fan van zijn is de grazing table die we zelf maken of bestellen bij Food and Wood.

Wat is een grazing table?

grazing table

Letterlijk vertaald betekend de grazing table een graastafel. En eerlijk is eerlijk, eigenlijk klopt die letterlijk vertaling ook wel. Want de grazing table is niet meer en niet minder dan een (grote) tafel met daarop allerlei verschillende hapjes, waarbij ieder kan nemen wat hij/zij lekker vindt. Ideaal als je een feestje of gezellige avond hebt (EK, WK, verjaardag, jubileum, afscheidsfeestje, etc.) waarbij jij als gastvrouw of gastheer ook bij de visite kunt zijn en niet steeds op het eten hoeft te letten.

Waar bestaat een grazing table uit?

Een van de andere voordelen van een grazing table is de diversiteit. Je kunt namelijk geheel zelf bepalen wat je serveert. Of het nu gaat om enkel koude hapjes, warme hapjes of een combinatie van beide. Het kan en mag allemaal!
Hieronder toch een kort lijstje met wat basishapjes:

 • Brood en/of toastjes
  Dit is toch wel het subliem van een grazing table basic. Of je nu gaat voor een stokbrood in stukjes, luxere toastjes met zaden en pitten of minibroodjes… Het maakt geen donder uit, zeker niet als het gecombineerd wordt met iets wat lekker is op brood en toastjes.
 • Dips
  Als ik denk aan iets wat lekker is op brood en toastjes dan zijn dips daar het perfecte voorbeeld van: aioli, pesto, humus, kruidenkaas, kruidenboter, etc… Jammie!
  Bij dips kun je natuurlijk ook denken aan wat stroop en mosterd voor bij de kaas.
 • Kaas
  Koop een aantal diverse kazen (jonge kaas, oude kaas, kaas met noten, schimmelkaas, etc) en er is voor ieder wat wil.
 • Vlees
  Of je nu voor een worst ga die je in stukjes snijdt, dunne plakken vlees die je lekker speels neer legt of kant en klare gehakt of kipballetjes… Het zal voor de vleesliefhebbers zeker op prijs gesteld worden.
 • Groente en fruit
  Groenten en fruit zijn de gezondere keuzes en mogen mijn inziens dan ook niet ontbreken. Grappig genoeg worden de groenten en fruit hier ook het beste gegeten. Zeker als ze hap klaar op tafel liggen.
 • Olijven en noten
  Paar bakjes vullen met wat noten en olijven en je hebt weer zo’n lekkere makkelijke opvulling van de tafel.

Kant en klare borrelpakketten van Food and Wood

Meestal vind ik het heerlijk om aan de slag te gaan in de keuken. Soms zijn er echter van die dagen of feestjes waarbij de mogelijkheid zich er niet voor leent om uitgebreid aan de slag te gaan in de keuken. Dan is het kant en klaar bestellen de ideale oplossing en laat Food and Wood hierin nou net gespecialiseerd zijn. Op de website zijn verschillende borrelplanken te bestellen en naar wens kunnen er ook borrelplanken op maat worden geleverd.

Per borrelplank krijg je een pakket met daarin de benodigdheden om een plank netjes op te dienen. Heb je geen (passende) plank in huis dan kun je een plank mee bestellen. Ook is er de mogelijkheid om aan te geven of de box zwangerschapsproof, vegetarisch of vegan moet zijn. En ook leuk is de mogelijkheid om (extra) drankjes en/of hapjes bij te bestellen.

Wat vinden wij ervan?

Het valt ons meteen op dat de producten hartstikke vers zijn en bovendien allemaal individueel verpakt. Dat heeft als grote pluspunt dat de smaak van bijvoorbeeld het vlees, niet door de kaas heen trekt. Aangezien ik vegetarisch ben hebben wij de grazing table dan ook iets anders opgedekt, zie foto hierboven verses de 2 foto’s eerder in deze review.
Ook prettig dat er bij levering een uitgebreide brief aanwezig is in het pakket. Op die brief staat wat de inhoud is van het pakket en hoe je sommige dingen in de oven moet verwarmen.

Ondanks dat ik dit pakket ontvangen heb ter review zou ik zeker, mocht de gelegenheid zich voordoen, eens bestellen bij Food and Wood. De prijzen zijn namelijk erg realisitisch, dus niet te hoog en niet te laag. En de mogelijkheden zijn grandioos. Bovendien heeft Food and Wood een goed oog richting het milieu (o.a. recyclebare gelpacks en na gebruik biologisch afbreekbaar) en laten we daar nou in dit gezin behoorlijk mee bezig zijn…

Geverifieerd door ExactMetrics