Thuisleven.com

Traplift kopen en alles wat je wilt weten!

Als je van plan bent een traplift aan te schaffen, dan is de kans groot dat je enkele vragen hebt, die je beantwoord wilt hebben, voordat je de traplift daadwerkelijk koopt. We helpen je graag op weg met de vijf meest gestelde vragen, die mensen hebben over trapliften. Samen met de antwoorden natuurlijk.

Wordt een traplift vergoed door mijn verzekering?

De aanschaf van een traplift kan prijzig zijn. Een belangrijke vraag voor veel mensen is of de traplift wordt vergoed. Dat is afhankelijk van de gemeente waar je woonachtig bent. Het is namelijk mogelijk een volledige of gedeeltelijke vergoeding te krijgen voor de traplift via de WMO of vanuit PGB. Het is verstandig contact op te nemen met je gemeente of met een zorgkantoor. Mocht het niet vergoed worden, dan kun je altijd overwegen een tweedehands traplift te kopen. Deze zijn volkomen veilig en volledig gecheckt, en besparen je zeker vele euro’s. Daarnaast is onderhoud en service ook inbegrepen.

Past een traplift wel op mijn trap?

Dit is een legitieme vraag en de enige manier om er zeker van te zijn, is het bedrijf te vragen een bezoek aan je huis te brengen voor een beoordeling. Bij Tiptop-trapliften.nl is dit gratis en zonder enige verplichting om de traplift te kopen. Dus maak gebruik van die mogelijkheid en vraag naar meer informatie. Over het algemeen kunnen bijna alle soorten trappen worden uitgerust met trapliften, zelfs als ze gebogen of ongelijk zijn.

Welke soorten trapliften zijn er?

Trapliften zijn ofwel ontworpen voor rechte of gebogen trappen. Dat is het grootste verschil in type, maar afhankelijk van het bedrijf, kunnen er ook andere kleine verschillen zijn tussen modellen. De grootte van de stoel kan verschillen en moet worden aangepast aan de verhoudingen van de persoon voor wie de traplift bedoeld is.

Wat als er een stroomstoring is?

Standaard inbegrepen is een reservebatterij, voor het geval dat er een stroomstoring is. Met een opgeladen batterij voor de traplift kun je wel 50 retourritten maken.

Hoeveel kost zo’n lift?

De prijzen zijn afhankelijk van de hoogte, de lengte en het type van de trap. De prijzen van een nieuwe traplift zitten tussen de 2.600 euro en 12.000 euro, afhankelijk van het aantal bochten. Tweedehands heb je al een traplift voor 70 euro per maand met een flexibel contract.

Als je er een nodig hebt, heeft het geen zin om te wachten. Met bovenstaande antwoorden heb je een volledig beeld van de aanschaf van een traplift, veel succes!

Lees ook:

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics