Thuisleven.com
Energie besparen met een inbouwkoelkast.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Financiën > Besparen > Hoeveel energie bespaar je met een nieuwe (inbouw)koelkast?

Hoeveel energie bespaar je met een nieuwe (inbouw)koelkast?

De koelkast is één van de grootste energieverbruikers in huis. Een nieuwe (inbouw)koelkast zal daarom naar alle waarschijnlijkheid veel energie besparen. In dit artikel lees je waar je allemaal op moet letten bij bijvoorbeeld een nieuwe bosch koelkast kopen. En hoeveel energie je bespaart met de aanschaf van een nieuwe koelkast.

Energieverbruik (inbouw)koelkast

Als je nadenkt over het vervangen van je oude koelkast, of je nu een etna inbouwkoelkast of normale koelkast koopt, denk dan aan het energieverbruik. Een nieuwe koelkast is vaak veel zuiniger dan een oude, versleten koelkast. Dit betekent dat je misschien minder geld uitgeeft aan je elektriciteitsrekening en je bent ook beter voor het milieu. Maar hoeveel energie bespaar je eigenlijk precies met een nieuwe (inbouw)koelkast?

Inbouwkoelkasten

Volgens websites met energie bespaar adviezen bespaar je met een nieuwe inbouwkoelkast ongeveer 300 kilowattuur (kWh) per jaar. Dit is ongeveer €60,- op je jaarlijkse elektriciteitsrekening. Dit is natuurlijk afhankelijk van het soort koelkast, de grootte en het gebruik. Als je een inbouwkoelkast hebt die 24 uur per dag aanstaat, zal je meer energie besparen dan één die maar 12 uur per dag aanstaat. Koelkasten die 12 uur per dag aanstaan, kosten ongeveer €130,- per jaar. Dit is dus een verschil van maar liefst €70,- per kalenderjaar.

Normale koelkasten

Een normale koelkast bespaart ongeveer 150 kWh per jaar, dat is de helft van de besparing van een inbouwkoelkast. Dat staat gelijk aan ongeveer €30,- op je jaarlijkse elektriciteitsrekening. Als je een gewone koelkast hebt die 24 uur per dag aanstaat, zal je ongeveer €96,- per jaar kwijt zijn aan je elektriciteit.

Conclusie

Zoals je ziet, bespaar je met een nieuwe inbouwkoelkast ongeveer het dubbele ten opzichte van een normale koelkast. Om die reden is het dus zeker de moeite waard om te investeren in een nieuwe inbouwkoelkast. Buiten het feit dat je met een nieuw apparaat energie bespaart, heb je ook nog eens meerdere andere voordelen. Zo zijn nieuwe exemplaren vaak stiller. Dit komt doordat ze zijn voorzien van betere technologieën. Al met al is het dus zeker de moeite waard om in een nieuwe (inbouw)koelkast te investeren. Die investering komt vanzelf weer naar je toe.

Lees ook:

Heb jij een gewone of een inbouwkoelkast?

Afbeelding van Ida via Pixabay 

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics