Thuisleven.com
Getest: Tonka metalen bouwvoertuigen met modder
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Kinderen > Speelgoed > Getest: Tonka metalen bouwvoertuigen met modder

Getest: Tonka metalen bouwvoertuigen met modder

Tonka, opgericht in 1947 onder de naam Mound Metalcraft, was een Amerikaanse producent van modelauto’s, vrachtauto’s en bouwvoertuigen (hijskranen, graafmachines en bulldozers). Ook in Nederland is Tonka een bekend merk geworden, vraag maar eens aan je man, vader of opa of ze het merk kennen. Ofschoon het bedrijf al jarenlang bestaat komt het nog steeds met nieuwe producten op de markt. Voor Thuisleven mag ik twee Tonka – Metal Movers Mud Rescue Play Set en de Tonka Combo Pack – Dump Truck en Bulldozer testen.

Tonka – Metal Movers Mud Rescue Play Sets

Tonka - Metal Movers Mud Rescue Play Sets
De twee speelsets uitgestald op de foto

Een speelsetje bestaat uit een redding badge, 3 pionnen, een hek, shovel, modder en een voertuig. Aan de buitenkant van de verpakking is al te zien om welk voertuig het gaat dus je hoeft niet bang te zijn voor dubbele aankopen en teleurstellingen bij je kind.

Tonka Combo Pack – Dump Truck en Bulldozer

Tonka Combo Pack - Dump Truck en Bulldozer

Deze set bevat een zak van 100 gram modder en twee bouwvoertuigen, te weten een Dump Truck en een Bulldozer.
De laadklep van de Dump Truck kan gekiept worden waardoor de modder ook daadwerkelijk opgeladen kan worden om het vervolgens te vervoeren naar een andere locatie en daar te droppen. Bij de Bulldozer is de is de shovel in hoogte te verstellen waardoor de modder ten alle tijden verschoven kan worden.

Onze bevindingen

Als ik aan Tonka denk dan denk ik al snel aan metalen voertuigen die zo degelijk zijn dat ze niet kapot te krijgen zijn. Het waren dan ook dé favoriete auto’s van mijn broertje. En ook op de dag van vandaag zie ik die robuustheid terug in de voertuigen. Een leuke toevoeging is het zand (modder) waarmee de bouwvoertuigen gelijk aan de slag kunnen gaan. Afzettingen maken, graven en rijden zijn dan ook gelijk toepasbaar zowel binnen- als buitenshuis.

De modder die in de pakketjes zit is donker van kleur en vergelijkbaar met speelzand/klei. Zoals wellicht te zien is op de foto’s heb ik de modder (Tough Tonka Dirt) op onze hoogglans witte kast gelegd om er foto’s van te maken. Na het maken van de foto’s ben ik er met een licht vochtige doek over heen gegaan en heb ik alles weg gekregen. Er blijven dus geen vlekken achter.

De kwaliteit is nog steeds erg goed te noemen. Wel valt het mij op dat het niet meer de metalen auto’s van vroeger zijn. Waren het vroeger echt geheel metalen auto’s zie je nu dat er toch wat plastic gebruikt is. Op zich niet hinderlijk overigens.

Goed om te weten

Tonka heeft een grote metalen collectie om te verzamelen. Er zijn meerdere soorten voertuigen in veel verschillende maten. De Tonka collectie bestaat uit een breed assortiment aan voertuigen voor kinderen vanaf 3 jaar oud. De voertuigen zijn gebouwd met aandacht voor detail en laten alle kinderen kennis maken met echte bouw- en sloopwerkzaamheden.

Lees ook:

Ben jij bekend met Tonka producten?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

17 reacties

  • Dat ziet er echt leuk uit en volgens mij ideaal voor peuter en kleuter jongetjes, die ga ik ook voor thuis aanschaffen!

  • Oh ja, de autootjes van Tonka, waar ik van mijn broertje nog niet eens naar mocht wijzen, terwijl ze toch oersterk en onverwoestbaar waren, en ik trouwens helemaal geen sloper… Ik kwam ze tegen bij het opruimen van het ouderlijk huis, vergeten, in een zak vol oud speelgoed, maar nu bij mij schoongepoetst en in alle glorie hersteld!

  • Mooi stevig speelgoed! Degelijk en mooi in vrolijke felle kleuren. Mijn broer speelde er als kind altijd mee en ik en mijn zusjes mochten weleens meespelen!

  • Het merk komt me inderdaad heel bekend voor van vroeger. Nu onze kids steeds meer ontdekken, herontdek je soms ook weer merken van je eigen kindertijd. Deze set zien er super gaaf uit overigens. Ik zou ze nu nog niet aan durven omdat de jongste bijna 1,5is en ik het metaal dan liever nog even vermijdt ivm mogelijk even de auto”s op elkaar uitproberen.

  • Jazeker ken ik Tonka. Een degelijk merk wat al lang bestaat. De Tonkaautootjes is het eerste waaraan ik moet denken.

  • Wat gaaf, zo’n complete set! Kende het helemaal niet, maar dit geeft meteen een extra verdieping aan het spel zo!

  • Dit lijkt mij ideaal voor mijn kleinzoons Dol op spelen en gooien met autootjes en kliederen in de zandbak. Fijn dat het zulke goede kwaliteit is!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics