Tips bij het kopen van synthetische dekbedden
Thuisleven.com > Huishouden > Tips bij het kopen van synthetische dekbedden.

Tips bij het kopen van synthetische dekbedden.

Ofschoon de zomervakantie al achter de rug is, voor het merendeel van Nederland, heeft het weer nog wel een mooie nasmaak. Zo is het hier al een aantal dagen 25 graden overdag en tikt het vandaag met gemak de 30 graden aan. Echter de nachttemperatuur komt niet boven de 20 graden uit. Op zich niet zo’n probleem momenteel, met een dun dekbed. Soms is zelfs alleen de dekbedhoes meer dan prima. Maar zodra de nachttemperatuur zakt naar 10 graden of minder, wordt dat toch een heel ander verhaal. Maar wat is nou een fijn dekbed? Dons, Synthetisch, Kapok, Zijde, Wol…

Synthetische dekbedden.

Ik denk dat een dekbed vooral een persoonlijke keuze is. Echter voor mensen met een allergie is een synthetisch dekbed een absolute aanrader. Bovendien is een synthetisch dekbed makkelijker te wassen (en laat huisstofmijt nou net met 60ºC doodgaan…).
Synthetische dekbedden zijn er in vele soorten te krijgen en het is goed om je hier even in te verdiepen. Je wilt namelijk een dekbed hebben dat goed ventileert, isoleert, duurzaam is en niet te veel weegt.

Tips bij het kopen van synthetische dekbedden.

Waar je ook op moet letten, zeker als je een 4-seizoens dekbed koopt, is het verschil in de dekbedden. In de winter wil je namelijk een dikker/warmer dekbed dan in de zomer. In de herfst moet het tussen de winter en de zomer in zitten en in de lente idem dito. De verschillen moeten dus goed voelbaar zijn.
Overigens kun je bij het aanschaffen van een 4 seizoensdekbed ook opletten op de bevestiging van de dekbedden. Een 4 seizoensdekbed bestaat namelijk uit 2 delen waar je 3 combinaties mee kunt maken. Zelf heb ik een rits, erg handig maar minder prettig in de zomer als de ritsrand erg voelbaar is. Drukknopen zouden mijn voorkeur geven, maar goed dat is persoonlijk.

Allergie voor huismijt.

Aangezien mijn partner allergisch is voor huismijt letten wij hier behoorlijk op. Zo blijken sommige dekbedden een ‘no mite’ tijk te hebben. Dit is een zeer dichtgeweven tijk waar stofmijt niet doorheen zou kunnen dringen. Maar uit een test van Stiftung Warentest blijkt dat ook dit soort tijken niet altijd helpen tegen stofmijt. De beste remedie tegen mijten is nog altijd wassen op 60°C. En dat is precies wat je met een synthetisch dekbed goed kunt doen. Bovendien is een synthetisch dekbed ook nog eens goedkoper dan andere alternatieven… Is dat even gunstig!

Lees ook:

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics