Thuisleven.com
Tips bij het kopen van synthetische dekbedden
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Tips bij het kopen van synthetische dekbedden

Tips bij het kopen van synthetische dekbedden

Ofschoon de zomervakantie al achter de rug is, voor het merendeel van Nederland, heeft het weer nog wel een mooie nasmaak. Zo is het hier al een aantal dagen 25 graden overdag en tikt het vandaag met gemak de 30 graden aan. Echter de nachttemperatuur komt niet boven de 20 graden uit. Op zich niet zo’n probleem momenteel, met een dun dekbed. Soms is zelfs alleen de dekbedhoes meer dan prima. Maar zodra de nachttemperatuur zakt naar 10 graden of minder, wordt dat toch een heel ander verhaal. Maar wat is nou een fijn dekbed? Dons, Synthetisch, Kapok, Zijde, Wol…

Synthetische dekbedden

Ik denk dat een dekbed vooral een persoonlijke keuze is. Echter voor mensen met een allergie is een synthetisch dekbed een absolute aanrader. Bovendien is een synthetisch dekbed makkelijker te wassen (en laat huisstofmijt nou net met 60ºC doodgaan…).
Synthetische dekbedden zijn er in vele soorten te krijgen en het is goed om je hier even in te verdiepen. Je wilt namelijk een dekbed hebben dat goed ventileert, isoleert, duurzaam is en niet te veel weegt.

Tips bij het kopen van synthetische dekbedden

Waar je ook op moet letten, zeker als je een 4-seizoens dekbed koopt, is het verschil in de dekbedden. In de winter wil je namelijk een dikker/warmer dekbed dan in de zomer. In de herfst moet het tussen de winter en de zomer in zitten en in de lente idem dito. De verschillen moeten dus goed voelbaar zijn.
Overigens kun je bij het aanschaffen van een 4 seizoensdekbed ook opletten op de bevestiging van de dekbedden. Een 4 seizoensdekbed bestaat namelijk uit 2 delen waar je 3 combinaties mee kunt maken. Zelf heb ik een rits, erg handig maar minder prettig in de zomer als de ritsrand erg voelbaar is. Drukknopen zouden mijn voorkeur geven, maar goed dat is persoonlijk.

Allergie voor huismijt

Aangezien mijn partner allergisch is voor huismijt letten wij hier behoorlijk op. Zo blijken sommige dekbedden een ‘no mite’ tijk te hebben. Dit is een zeer dichtgeweven tijk waar stofmijt niet doorheen zou kunnen dringen. Maar uit een test van Stiftung Warentest blijkt dat ook dit soort tijken niet altijd helpen tegen stofmijt. De beste remedie tegen mijten is nog altijd wassen op 60°C. En dat is precies wat je met een synthetisch dekbed goed kunt doen. Bovendien is een synthetisch dekbed ook nog eens goedkoper dan andere alternatieven… Is dat even gunstig!

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics