Thuisleven.com
dekbedovertrek
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Slaapkamer > Het perfecte dekbedovertrek

Het perfecte dekbedovertrek

Ik ben al een tijdje op zoek naar het perfecte dekbedovertrek en daar stel ik wel wat eisen aan. De stof moet stevig, slijtvast, doch heel zacht zijn. Ik had als jong meisje al een voorkeur voor zachte stofjes en zeker als ik in bed lig kan ik dit enorm waarderen. Vandaar dat katoensatijn mijn voorkeur heeft, maar een heerlijk donzen dekbed sla ik ook niet af. Nou heb ik de afgelopen weken al heel wat dekbedovertreksets de revue laten passeren. Ik bestelde bij verschillende bedrijven overtrekken en was nergens echt tevreden over. Toch niet zacht genoeg, een doorlopende instopstrook (waardoor je dekbed eruit glijdt als je het niet instopt), niet de goede kleur, geen mooie print…  Donzen dekbedden kopen, waar kun je het nog?

Yumeko

En toen werd er een pakketje van Yumeko bezorgd. Al bij het openen van de doos was ik onder de indruk. Er lag een brief in met mijn naam erop, handgeschreven. Iets wat het al direct persoonlijk maakt. Ook kwam er een heerlijke geur uit de doos. Lavendel, ik hou ervan. Er zat een schattig geurzakje in de doos. Ook weer zo’n detail wat me heel vrolijk maakt en waardoor ik nog meer zin had om het pakket verder uit te pakken. Het dekbedovertrek zat opgevouwen in een mooie hoes, van dezelfde stof. Het had al meteen een heel luxe uitstraling hierdoor. Ik werd alsmaar enthousiaster. Zeg nou zelf, dit alleen al ziet er toch té leuk uit?

Duurzaamheid

En dan is het ook nog eens een duurzaam alternatief. Deze set valt onder de eco collectie van Yumeko en wordt speciaal gemaakt door vakmensen in India, Turkije, Oostenrijk, Peru, Nederland, Portugal en Duitsland. In de brief die erbij zit, lees ik dat alle producten een duurzaam certificaat hebben en door een strenge selectieprocedure zijn gekomen. Hierdoor voel je niet alleen het verschil, maar máák je ook het verschil. Dat is als consument natuurlijk heel leuk om te lezen en mooi meegenomen. Deze ecologische overtrekset is gemaakt van 100% biologisch fairtrade katoen, dat wil zeggen helemaal schoon, puur en gifvrij.

Heerlijkheid

Uiteindelijk heb ik het overtrek natuurlijk uitgepakt en gekeurd. De stof voelt heel zacht aan, heeft een mooie glans en de kleur past mooi in mijn slaapkamer. Het is een effen design, heel rustgevend. Dat vind ik een positief punt in de slaapkamer. De instopstrook bestaat uit een aangenaaid stuk stof. Dat vind ik het enige minpunt, ik ben het meest fan van een ‘flessenhals’-instopstrook. Maar ondanks dit minpuntje kwam hij door de keuring. Ik heb er mijn bed mee opgemaakt en ben helemaal blij met het resultaat. Het oogt heel fris, voelt zijdezacht en het ruikt heerlijk nu. Ik weet zeker dat dit mijn nachtrust goed zal doen! Yumeko, bedankt! Deze mag blijven.

Dit artikel is overigens niet gesponsord, het is puur geschreven vanuit mijn eigen enthousiasme. Zoals ik al eerder schreef is het een aardige zoektocht geweest en ben ik blij dat ik hierbij uitgekomen ben. Het was écht een cadeautje om uit te pakken. En zeg nou zelf, dit ziet er toch ontzettend luxe uit?

Wie wil er nou niet zo’n dekbedovertrek wakker worden?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Haha, ik herken me hier zo in! Ik ben ook niet snel tevreden over een dekbedovertrek. En dat is dan nog zwak uitgedrukt. En als ik er dan één heb die echt favoriet is, dan houd ik hem ook net zo lang totdat hij echt versleten is. Ik heb er nu één waar de kussensloop net wat lichte slijtageplekjes gaat vertonen. Ik draai `s nachts namelijk nogal veel. Weer afscheid nemen van een favoriet dus! Of misschien nog even een nieuwe, neutrale kussensloop erbij zoeken? De rest is namelijk nog gewoon helemaal goed… 😉 Dit merk kende ik nog niet, dus bedankt voor de tip! Ga ik zeker proberen zodra ik weer aan een nieuwe toe ben! Ziet er inderdaad mooi luxe uit!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics