dekbedden
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Slaapkamer > De kwaliteit van donzen dekbedden

De kwaliteit van donzen dekbedden

Slapen is één van mijn favoriete bezigheden op een dag. Soms verlang ik zelfs naar een weekend zonder kinderen, waarbij ik de hele dag in bed kan liggen om bij te tanken. Niet zo heel verwonderlijk als je je bedenkt dat ik de hele dag door ren voor vier kinderen die van en naar school gebracht moeten worden, het huishouden (dacht echt nooit af is met 4 kinderen), afspraken buitenshuis (en dat zijn er nogal wat immers hebben we een groot gezin), en ga zo nog maar even door. Als ik denk dat er rust mogelijk is, heb ik het eigenlijk wel mis. Want dan moet er gekookt worden, is de wasmachine klaar of heeft iemand in het gezin mijn hulp wel ergens bij nodig.

Ontspanning

Je kunt je voorstellen dat met het doorrennen van alle dagelijkse bezigheden, je lichaam ergens eens begint te staken. Dat gebeurde dan ook in mijn geval. Een bezoekje aan de huisarts was het gevolg. Een burn-out het verlossende woord.
Daar sta je dan met vier kleine kinderen en een partner (intussen ex) die full-time van huis is.
Met hulp van de huisarts leerde ik om rustmomenten in te bouwen en één daarvan was: niks meer doen zodra de kinderen ’s avonds in bed liggen. Dat was een behoorlijke ommekeer in ons leven, maar wel een noodzakelijke.

8 jaar later

Intussen zijn we 8 jaar verder (ben ik gescheiden van de vader van de kinderen, heb ik al 6 jaar een nieuwe relatie met wie ik sinds dit jaar samen woon) en heb ik de draai aardig gevonden tussen inspanning en ontspanning. Toch lukt het mij niet altijd en dan merk ik dat mijn lichaam hunkert naar een dag niks doen. We, mijn partner houd er net zoveel van als ik, vinden het op die dagen dan ook helemaal niet erg om het eten te laten bezorgen, lekker in pyjama rond te blijven lopen en lekker off-line bezig te zijn.
Zo’n dagje bed-hangen, vergt wel wat kwaliteit van het bed en dekbed. Vandaar dat ik even dieper induik op een ganzendonzen dekbed.

Ganzendonzen dekbedden

Met een donzen dekbed ben je gegarandeerd van een goede nachtrust. Dons heeft namelijk een hoge vochtopname, een hoge isolatiewaarde en, heel belangrijk, een laag gewicht. Maar zie maar eens door al het dons heen een juiste dekbed te vinden. Er zijn namelijk veel verschillende soorten donzen dekbedden. Eén van de soorten donzen dekbedden is een Ganzendonzen dekbed. Misschien wel de ultieme nummer één of het gebied van comfort en slaapgenot. En wel om de volgende redenen:

• Ganzendons is superlicht, lichter nog dan eendendons.
• De veren van ganzen zijn groter dan die van eenden.
• De kwaliteit ligt iets hoger.
• Het isolerend vermogen van een ganzendons dekbed is 15% beter dan bij eendendons.

Ben jij al overtuigd?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics