Inmiddels wonen we al 2.5 jaar in onze nieuwe woning. De muren zijn gestukt en gesaust, deuren geschilderd, kozijnen vervangen, plafonds vernieuwd en alles is opnieuw geïsoleerd. Kortom het huis is van binnen zo goed als klaar. Nou ja, bijna dan, want onze meubels en decoratie zijn origineel uitgezocht voor een veel kleinere woning. De bank, kasten en eetkamertafel zijn nog wel aan de maat, maar vooral onze schilderijen zijn wat aan de kleine kant voor de hogere plafonds en langere wanden.

Nieuwe eye candy voor aan de muur

Daarom zijn we ook erg blij met de samenwerking met Seemly muurcirkels. Die verkopen namelijk, zoals de titel al zegt, prachtige muurcirkels met verschillende taferelen. Eenvoudige vierkante schilderijen of foto’s zijn dertien in een dozijn, maar een cirkel zie je niet zo vaak. En dat is nou net wat ons aantrok tot dit concept. Om de “rechthoekigheid van onze woning” een beetje te breken, hebben we in onze tuin diagonale elementen en in onze woning ronde. In onze hal past een muurcirkel dan ook perfect bij de ronde spiegel op de lange wand naast de trap.

Wat te kiezen?

Alleen rest nog een klein probleempje. Welke kies je? De keuze is namelijk echt reuze. Ze hebben klassieke grootmeesters zoals Van Gogh, stilistische zwarte panters, foto’s van verschillende dieren in verschillende kleursettings, en zelfs prachtige texturen van graniet, marmer of agaat. Teveel om op te noemen. En naast de print, heb je ook nog eens keuze uit het formaat. Ze leveren in 40, 60, 80, 100, 120 en 140 cm. Na de hele website door geplozen te hebben, viel onze keuze uiteindelijke op een prachtige foto die karakteristiek is voor Zuid-Limburg. Een heide foto zoals je die aan het begin van de herfst zelf zou kunnen gaan zien op de Brunssummerheide. Voor de grootte kozen we 80 cm.

Eye candy met een prachtige Seemly muurcirkel.
Keurig en stevig verpakt.

Levertijd, kwaliteit en montage

De levertijd was verbazingwekkend kort. We kregen onze Seemly muurcirkel al binnen twee dagen geleverd. Hij was met zorg ingepakt. Bij het uitpakken, was de kwaliteit van de muurcirkel meteen duidelijk. Hij bestaat uit 3 mm dik “dibond”. Ofwel twee lagen aluminium met daartussen polyethyleen (plastic). De print was mooi mat en ziet er bijzonder echt uit. Het detail niveau is erg hoog. Aan de achterzijde was de schijf beschermd door een dunne folie. Je moet wel even zelf het ophangpunt monteren. Dit is eenvoudig zelf te doen door:

  1. Verwijderen van de folie aan de achterzijde
  2. Bepalen van de hoogte van het ophangpunt (ik heb een draad gebruikt waarmee ik het midden van de circel bepaald heb, om vervolgens het ophangpunt op 25% van de rand te monteren
  3. Vetvrij maken de plek waar je het ophangpunt gaat opplakken (alcohol gedrenkt schoonmaakdoekje bijgeleverd)
  4. Ophangpunt plakken en stevig aandrukken. Vervolgens minimaal 1 uur lang aandrukken met een gewicht van 15 kg. (Ik heb een dumbel van mijn partner gebruikt)
  5. Twee extra dopjes plakken links en rechts aan de onderzijde van de muurcirkel.
  6. Gaatje boren in de muur en bijgeleverde plug en ophangankertje met het schroefje monteren.
  7. Ophangen en klaar is kees.
Eye candy met een prachtige Seemly muurcirkel.
Dat halters niet alleen goed zijn voor je lichaam bewijst deze actie wel.

Een prachtige resultaat

Dat de gekozen plek perfect is, werd meteen duidelijk na het ophangen. De grootte van de muurcirkel lijkt uitstekend om de muur te vullen zonder te groot te ogen, en de kleuren passen helemaal bij de rest van de aankleding van de hal. Ook mijn partner viel de nieuwe aanwinst in de hal meteen op. En de link met ons geliefde Limburg was ook voor hem meteen duidelijk. Een prachtig resultaat dus! Ofschoon de trap nog gewit moet worden…

Lees ook:

Welke muurcirkel zou jij aan de muur willen hangen?

Geverifieerd door ExactMetrics