Selecteer een pagina

We leven in een tijd waarin het milieu steeds belangrijker wordt. Steeds meer mensen worden zich bewust van het feit dat we onze planeet moeten beschermen en dat we verantwoordelijk zijn voor het behoud ervan. Dit betekent dat we steeds meer aandacht moeten gaan besteden aan milieuvriendelijke producten. Bamboe toiletpapier is waar het om draait in dit artikel.

Bamboe toiletpapier

Toiletpapier is één van die producten waar we steeds meer aan moeten gaan denken. Het lijkt misschien een onbelangrijk product, maar de grote hoeveelheid toiletpapier die we dagelijks gebruiken heeft een grote impact op het milieu. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die milieuvriendelijk toiletpapier gaan produceren. Bamboi® is één van die bedrijven. Het bedrijf produceert 100% bosvriendelijk bamboe toiletpapier. Dit betekent dat er geen bomen hoeven te worden gekapt voor de productie ervan. Het hoofdbestanddeel is namelijk bamboe.

De vele voordelen van bamboe

Het verminderen van de bomenkap is maar één van de vele voordelen van het gebruik van bamboe. Bamboe is namelijk een zeer snelgroeiend materiaal en daardoor is het een duurzame keuze voor toiletpapier. Bovendien is bamboe toiletpapier zeer zachte en sterk. Het is dus niet nodig om veel toiletpapier te gebruiken om je af te vegen na het toiletbezoek. Door milieuvriendelijk bamboe toiletpapier te kiezen, draag je dus bij aan een betere wereld. Het is een kleine stap, maar wel een belangrijke juist door het meer dan dagelijkse gebruik ervan.

Biologisch afbreekbaar

Daarnaast is het toiletpapier 100% chlorine free en helemaal biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat het toiletpapier geen schadelijke stoffen vrijlaat tijdens het afbraakproces. Dat betekent dat het dus niet schadelijk is voor het milieu.

Co2 neutraal

Bamboi® produceert haar toiletpapier op een co2 neutrale manier. Dit betekent dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens de productie ervan. Het toiletpapier wordt namelijk met behulp van windenergie geproduceerd. Dit maakt het productieproces nog milieuvriendelijker.

De grondstof bamboe heeft ook nog eens een hoge koolstofopslag. Dit betekent dat het bamboe toiletpapier een positieve bijdrage levert aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Het is dus echt een duurzaam product.

Hypoallergeen

Het toiletpapier van Bamboi® is hypoallergeen. Er wordt geen parfum gebruikt. Dit betekent dat er geen schadelijke stoffen in zitten die allergische reacties kunnen veroorzaken. Het toiletpapier is dus veilig in gebruik voor iedereen van jong tot oud.

Plasticvrij

Het toiletpapier van Bamboi® is plasticvrij. Dit betekent dat het productieproces geen plastic wordt gebruikt. De toiletrollen worden gewikkeld in bamboe papier, verpakt in 100% gerecycled karton en verstuurd in een recyclebare doos. Dit maakt het nog makkelijker om het papier en karton te recyclen. Het is dus op alle mogelijke manieren een duurzaam product.

Milieuvriendelijk bamboe toiletpapier van bamboi.

Conclusie

Milieuvriendelijk toiletpapier is dus een product dat we steeds vaker moeten gaan gebruiken. Het is een kleine stap, maar wel een belangrijke. Het gebruik van dit toiletpapier betekent namelijk minder bomenkap, minder plastic gebruik en minder uitstoot van broeikasgassen. Bovendien is het product veilig in gebruik en zeer zacht. Door milieuvriendelijk bamboe toiletpapier te kiezen, draag je dus je steentje bij aan een betere wereld.

Lees ook:

Heb jij wel eens nagedacht over je toiletpapier verbruik?

Uitgelichte afbeelding van Rolanas Valionis via Pixabay 
Bron afbeelding: Bamboi®

Geverifieerd door ExactMetrics