Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Roti met kip en komkommersalade - Thuisleven.com

Langzaam aan zijn wij steeds meer van kant en klare pakjes aan het afstappen. Niet alleen omdat ik dan weet wat erin zit (minder zout, suiker, enzovoorts), maar vooral omdat ik het gewoon heel erg leuk vind om te koken. Afgelopen week maakte ik een roti met kip en met de komkommer die al iets langer lag een komkommersalade. Misschien niet de meeste fantastische combinatie maar de kids en Tom hadden er niet veel tijd voor nodig om alles op te krijgen. Een aangezien de roti niet vegetarisch was maakte ik voor mijzelf een pompoensoep, leuk om alvast in de Halloween sfeer te komen…

Benodigdheden:

 • 500 gram kipfilet
 • 500 gram vastkokende aardappelen
 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 40 gram nandan masala
 • 500 gram sperziebonen
 • 5 tenen knoflook
 • ½ theelepel zout
 • 11 eetlepels arachideolie
 • 2 theelepels komijn
 • 150 ml. lauw water
 • 2 uien
 • 1 bouillonblokje
 • 250 ml water
 • 1 Madame Jeanette peper

Bereidingswijze:

Begin als eerste met het maken van de deeg voor de roti pannenkoeken: dit doe je door 1 teen knoflook per 4 personen fijn te snijden. Meng vervolgens het zelfrijzend bakmeel met het zout, 3 el arachideolie per 4 personen, de fijn gesneden knoflook, de helft van de gemalen komijn en het lauwwarme water door elkaar. Kneed tot een samenhangend deeg en laat afgedekt staan tot gebruik.

Schil en snijd de aardappelen in hapklare stukken (3 – 4 cm). Dop de boontjes en snijd ze door twee of die, afhankelijk hoe groot de bonen zijn.

Verhit 1 eetlepel arachideolie per 4 personen in een wokpan en bak de kip 5 min. op hoog vuur. Snipper ondertussen de uien en snijd de rest van de knoflook fijn. Schep de kip uit de pan op een bord. Bak in het achtergebleven bakvet of met wat nieuwe arachideolie de helft van de ui en de knoflook 1 min.

Voeg de masalakruiden en de rest van de gemalen komijn toe en fruit 30 sec. mee. Voeg het bouillonblokje en 150 ml water per 4 personen toe en breng al roerend aan de kook. Neem nu de kip, de peper, de aardappelen en de bonen en voeg deze toe in de pan en laat het geheel gaar pruttelen. Schep regelmatig om.

Verder met de Roti pannenkoeken

Bestuif je handen met bakmeel en vorm 4 balletjes van het rotideeg. Druk elke bal plat en rol met een deegroller uit tot een cirkel met ∅ 24 cm. Verhit een koekenpan en bestrijk met een ½ el arachideolie. Leg de roti in de pan en bestrijk de bovenkant met een ½ el arachideolie. Bak de roti in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege en bestrijk de roti opnieuw met een ½ el arachideolie. Herhaal met de rest van het deeg.

Schep naar eigen behoefte wat van de boontjes, aardappelen en kip op de roti.

Komkommersalade

Schil de komkommers en schaaf het vervolgens met een kaasschaaf in hele dunne plakjes. Meng nu 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels azijn door de komkommer heen. Meng het goed en proef even of de verhouding klopt. Zo niet kun je wat azijn of suiker toevoegen. Zet het vervolgens een half uur in de koelkast. Na dit halfuur zul je merken dat er meer vocht in de bak zit en de smaak in de komkommers is getrokken. Eet smakelijk!

Tip: voor de afwisseling gebruik ik verschillende soorten azijn. Deze keer gebruikte ik de Tromp & Rueb chili venkel natuurazijn.

Foodybox

Elk kwartaal ontvang ik de nieuwe Foodybox boordevol lekkere drankjes, hapjes en ingrediënten in ruil voor culinaire inspiratie. Hierbij probeer ik altijd zoveel mogelijk rekening te houden met iedereen, door lekkere maar ook makkelijke recepten te bedenken.

Lees ook:

Eet jij wel eens Surinaams?

Geverifieerd door ExactMetrics