Thuisleven.com
Soto

Vegetarische Soto

In de Foodybox die ik recentelijk ontving zat een blikje Soto kruidenmix verstopt. Gelukkig ontving ik het pakket rond Pasen en had ik dat blikje in mum van tijd in mijn handen. Toen kwam echter het bedenken van een recept. Immers eet ik geen vlees en is Soto toch een behoorlijk kippengerecht. Vandaar dat ik een vegetarische Soto bedacht…

Soto en Saoto

Soto is een soep uit de Indonesische keuken dat waarschijnlijk zijn oorsprong heeft uit Java. Dat komt omdat veel Javanen zich in Maleisië en Singapore hebben gevestigd. Zodoende hebben ze het gerecht daar ingeburgerd. Overigens is dit ook in Suriname gebeurt echter noemen ze het gerecht binnen de Surinaamse keuken Saoto.

Bovendien zijn er enkele verschillen tussen Soto en Saoto Zo zit in soto geelwortel en kemirinoten, dit ingrediënt vind je niet terug in Saoto. Soto serveert men met gekookte aardappel en lontong, terwijl in saoto doorgaans aardappelchips, rijst en gebakken uitjes zitten. Ook staan in de meeste saoto-recepten maggieblokjes en pimentkorrels als ingrediënt.

Tussen Soto en Saoto zitten overigens ook wel wat overeenkomsten. Zo wordt de bouillon getrokken van kip en in de boemboe zitten knoflook, sjalotten, citroengras, korianderzaad, salamblad en laos. Ook het kenmerkende gekookt eitje en de taugé zijn in beide soepen te vinden.

Vegetarische Soto (6 personen)

Euroma SotoIngrediënten

 • 400 gram broccoli in kleine stukjes
 • 3 liter groentebouillon
 • 125 gram taugé
 • 2 paprika’s in stukjes gesneden
 • 1 ui in stukjes gesneden
 • 4 teentjes knoflook geperst
 • 2 eetlepels Euroma Soto (Verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, PLUS en Librije’s winkel. CAP €3,95 (65g))
 • 6 hard gekookte eieren
 • 250 gram mie

Bereidingswijze

 1. Neem een grote (soep)pan en kook hierin de groentebouillon samen met de broccoli, ui, knoflook en de paprika.
 2. Kook het geheel zo’n 15 minuten en voeg dan de taugé en Soto kruiden toe.
 3. Zodra de groenten goed gaar zijn kun je de mie toevoegen aan de soep en kook de soep dan zolang de mie nodig heeft (kijk op de verpakking).
 4. Schenk wat soep in een kom en garneer het met een ei dat door de midden gesneden in.

Heb jij al eens Soto gegeten?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics