Thuisleven.com
Soto

Vegetarische Soto

In de Foodybox die ik recentelijk ontving zat een blikje Soto kruidenmix verstopt. Gelukkig ontving ik het pakket rond Pasen en had ik dat blikje in mum van tijd in mijn handen. Toen kwam echter het bedenken van een recept. Immers eet ik geen vlees en is Soto toch een behoorlijk kippengerecht. Vandaar dat ik een vegetarische Soto bedacht…

Soto en Saoto

Soto is een soep uit de Indonesische keuken dat waarschijnlijk zijn oorsprong heeft uit Java. Dat komt omdat veel Javanen zich in Maleisië en Singapore hebben gevestigd. Zodoende hebben ze het gerecht daar ingeburgerd. Overigens is dit ook in Suriname gebeurt echter noemen ze het gerecht binnen de Surinaamse keuken Saoto.

Bovendien zijn er enkele verschillen tussen Soto en Saoto Zo zit in soto geelwortel en kemirinoten, dit ingrediënt vind je niet terug in Saoto. Soto serveert men met gekookte aardappel en lontong, terwijl in saoto doorgaans aardappelchips, rijst en gebakken uitjes zitten. Ook staan in de meeste saoto-recepten maggieblokjes en pimentkorrels als ingrediënt.

Tussen Soto en Saoto zitten overigens ook wel wat overeenkomsten. Zo wordt de bouillon getrokken van kip en in de boemboe zitten knoflook, sjalotten, citroengras, korianderzaad, salamblad en laos. Ook het kenmerkende gekookt eitje en de taugé zijn in beide soepen te vinden.

Vegetarische Soto (6 personen)

Euroma SotoIngrediënten

 • 400 gram broccoli in kleine stukjes
 • 3 liter groentebouillon
 • 125 gram taugé
 • 2 paprika’s in stukjes gesneden
 • 1 ui in stukjes gesneden
 • 4 teentjes knoflook geperst
 • 2 eetlepels Euroma Soto (Verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, PLUS en Librije’s winkel. CAP €3,95 (65g))
 • 6 hard gekookte eieren
 • 250 gram mie

Bereidingswijze

 1. Neem een grote (soep)pan en kook hierin de groentebouillon samen met de broccoli, ui, knoflook en de paprika.
 2. Kook het geheel zo’n 15 minuten en voeg dan de taugé en Soto kruiden toe.
 3. Zodra de groenten goed gaar zijn kun je de mie toevoegen aan de soep en kook de soep dan zolang de mie nodig heeft (kijk op de verpakking).
 4. Schenk wat soep in een kom en garneer het met een ei dat door de midden gesneden in.

Heb jij al eens Soto gegeten?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics