Selecteer een pagina

De meisjes hebben schoolvakantie en ik heb een moment voor mijzelf. Ik besluit om eens te kijken of ik onze Woningsdag op kan vrolijken. Bij My Jewellery spot ik een paar leuke oorbellen en ze zijn ook nog eens van roestvrijstaal. Een schot in de roos en ik gooi ze in mijn winkelmandje. Dan wordt mijn aandacht getrokken door de nieuwe collectie jurkjes, die zien er wel heel fleurig uit.

koningsdag oorbellen

Jurken dragen

Als moeder van drie dochters probeer ik hen het goede voorbeeld te geven. Ik ben zelf opgegroeid met broeken aan. Dat was veel praktischer dan fietsen met een jurk naar school en sport. Het heeft wat jaren geduurd maar ik draag nu steeds vaker een jurk en ik krijg daar leuke reacties op uit mijn omgeving.
Na een periode van lange jurken in het zwart of juist met zeer drukke, opvallende prints, durf ik nu steeds iets korter te gaan. Het liefst nog wel met een panty of maillot om mijn witte benen te camoufleren. Dat is in de zomer niet helemaal handig en comfortabel trouwens.

Jurkjes

Nu we al een paar weken lang mooi weer hebben in de achtertuin, zijn mijn benen iets meer gekleurd dan gemiddeld. Wanneer ik dan deze jurkjes zie, besluit ik toch om eens de stoute schoenen aan te trekken. De collectie is aangenaam geprijsd. En weet je wat mij echt over de streep heeft getrokken? De stoere schoenen die de modellen stuk voor stuk dragen. Ik wist namelijk ook nooit wat voor schoenen ik onder jurkjes moest dragen. Mijn praktische schoenencollectie was helemaal afgestemd op lange broeken. En die stoere boots die heb ik!

Mijn keuze

Er zijn nog een aantal keuzes te maken. Ga ik weer voor een drukke print? Kies ik voor korte of lange mouwen? En welke jurk bedekt mijn buikje?
Eerst voer ik mijn maat in, om eventuele teleurstellingen voor te zijn. Er blijft meer dan genoeg te kiezen over. De overslag jurkjes lijken uiterst geschikt als buikcamouflage. Ik besluit om voor de gelegenheid de effen gekleurde zwarte jurken eens over te slaan. Dan zie ik een fleurig paars jurkje, dat ziet er zomers uit. Ik heb zelfs het idee dat de jurk de lichte kleur van mijn huid wat op zal halen. Ik ben klaar voor een mooie, lange zomer!

Lees ook:

Draag jij graag jurkjes?

Geverifieerd door ExactMetrics