Thuisleven.com
Handboek voor historiehoppers het oude Rome
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Handboek voor Historiehoppers – het oude Rome

Handboek voor Historiehoppers – het oude Rome

De Kinderboekenweek® 2020 van dit jaar gaat een veelbelovende week worden. We gaan namelijk terug in de geschiedenis! Zo wordt de wereld van vroeger tastbaarder voor kinderen. Dit jaar komen er dus ingrijpende verhalen over de oorlog, spannende verhalen over ridders maar kom je ook veel te weten over de Oudheid. Het boek “Handboek voor Historiehoppers – het oude Rome” sluit perfect aan bij het thema van de Kinderboekenweek® 2020, maar is vooral ook een heel erg leuk boek om “gewoon” te lezen.

Handboek voor Historiehoppers – het oude Rome

Hoe kun je meer leren van het oude Rome dan door er zelf heen te gaan en het te ervaren? Chrono bv. heeft daarom een zeer complete reisgids gemaakt voor toeristen die een bezoek plannen aan het oude Rome. Zo leer je hoe je gebruik moet maken van de openbare toiletten, vervoersmiddelen (zo zijn er geen auto’s en hoverboards) en kom je alles te weten over de tijd van Julius Caesar. Ook alle andere zaken waar je rekening mee moet houden komen aan bod in dit complete handboek.

Tevens vind je in het boek restaurantrecensies, overnachtingstips en andere do’s-and-don’ts.

Conclusie

Handboek voor historiehoppers het oude RomeAl meerdere keren ben ik in het prachtige Rome van nu geweest. Sterker nog de laatste keer dat ik daar was ben ik zelfs ten huwelijk gevraagd. Enfin. Rome is een groot openluchtmuseum en heeft dan ook een behoorlijke indruk op mij achter gelaten. Overal waar je komt is wel iets te vinden.

Het handboek voor Historiehoppers – het oude Rome neemt je terug in de tijd. Zeker als je al eens in Rome bent geweest en weet hoe de dingen eruit zagen wordt alles nog levendiger. Het duurde dan ook niet lang voor dit boek uit mijn handen werd gegrist door de kinderen en ze uren aan een stuk door hebben gelezen.

Drie maal raden waar wij het over hadden tijdens het avondeten…

Informatie

Handboek voor Historiehoppers – het oude Rome
Auteur: Jonathan W. Stokes
Illustrator: David Sosella
ISBN: 9789026148378
Uitgeverij: de Fontein Jeugd
Leeftijd: 9 – 99 jaar

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Deze klinkt leuk!! Ik heb ‘m meteen op mijn verlanglijst van de bibliotheek gezet, zodra de bibliotheek weer open gaat, ga ik ‘m reserveren!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics