Thuisleven.com
Handboek voor historiehoppers het oude Rome
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Handboek voor Historiehoppers – het oude Rome

Handboek voor Historiehoppers – het oude Rome

De Kinderboekenweek® 2020 van dit jaar gaat een veelbelovende week worden. We gaan namelijk terug in de geschiedenis! Zo wordt de wereld van vroeger tastbaarder voor kinderen. Dit jaar komen er dus ingrijpende verhalen over de oorlog, spannende verhalen over ridders maar kom je ook veel te weten over de Oudheid. Het boek “Handboek voor Historiehoppers – het oude Rome” sluit perfect aan bij het thema van de Kinderboekenweek® 2020, maar is vooral ook een heel erg leuk boek om “gewoon” te lezen.

Handboek voor Historiehoppers – het oude Rome

Hoe kun je meer leren van het oude Rome dan door er zelf heen te gaan en het te ervaren? Chrono bv. heeft daarom een zeer complete reisgids gemaakt voor toeristen die een bezoek plannen aan het oude Rome. Zo leer je hoe je gebruik moet maken van de openbare toiletten, vervoersmiddelen (zo zijn er geen auto’s en hoverboards) en kom je alles te weten over de tijd van Julius Caesar. Ook alle andere zaken waar je rekening mee moet houden komen aan bod in dit complete handboek.

Tevens vind je in het boek restaurantrecensies, overnachtingstips en andere do’s-and-don’ts.

Conclusie

Handboek voor historiehoppers het oude RomeAl meerdere keren ben ik in het prachtige Rome van nu geweest. Sterker nog de laatste keer dat ik daar was ben ik zelfs ten huwelijk gevraagd. Enfin. Rome is een groot openluchtmuseum en heeft dan ook een behoorlijke indruk op mij achter gelaten. Overal waar je komt is wel iets te vinden.

Het handboek voor Historiehoppers – het oude Rome neemt je terug in de tijd. Zeker als je al eens in Rome bent geweest en weet hoe de dingen eruit zagen wordt alles nog levendiger. Het duurde dan ook niet lang voor dit boek uit mijn handen werd gegrist door de kinderen en ze uren aan een stuk door hebben gelezen.

Drie maal raden waar wij het over hadden tijdens het avondeten…

Informatie

Handboek voor Historiehoppers – het oude Rome
Auteur: Jonathan W. Stokes
Illustrator: David Sosella
ISBN: 9789026148378
Uitgeverij: de Fontein Jeugd
Leeftijd: 9 – 99 jaar

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Deze klinkt leuk!! Ik heb ‘m meteen op mijn verlanglijst van de bibliotheek gezet, zodra de bibliotheek weer open gaat, ga ik ‘m reserveren!

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics