Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Film & Series > Drama > Romans met Orlando Bloom en Anne Reed

Romans met Orlando Bloom en Anne Reed

De Shammasian broers hebben ons een drama gegeven waarvan je weet dat er mensen zijn die dit echt doormaken. Orlando Bloom zet op indrukwekkende wijze de rol van Malky neer, een hardwerkende man van middelbare leeftijd die worstelt met psychische problemen omdat hij op jonge leeftijd seksueel is misbruikt door zijn priester. Hij vertrouwde hem en keek tegen deze man op. De priester die hem vijfentwintig jaar geleden seksueel heeft misbruikt komt terug naar de parochie en Malky wil niet dat zijn oude moeder zo joviaal met deze priester omgaat. Hij draagt de last en schaamte van het misbruik moederziel alleen met zich mee.

In proper English Slang wordt het verhaald verteld waarin zijn loyale vriend Jo Malky probeert bij te staan en vriendin Emma niet weet wat er allemaal in het hoofd van haar vriend omgaat. Kan hij voor eens en altijd afscheid nemen van zijn demonen, wanneer hij hulp krijgt uit onverwachte hoek?

Wat vinden wij van Romans?

Romans, anders dan we gewend zijn van Orlando Bloom is hij in dit drama geen Piraat of Elf of zoals de titel bijna doet denken een oude Romein. 
Met soms heftige scenes wordt het verhaal langzaam uit de doeken gedaan. Orlando Bloom zet de rol heel erg goed neer, de depressiviteit sijpelt door de hele film. En als kijker wil je graag dat het allemaal goed komt. Dit verhaal greep me beet en liet me niet meer los. De film begint in een kerk die wordt neergehaald. In deze kerk blijkt het ook allemaal begonnen te zijn. Hoe heerlijk ironisch is het dat Malky niet alleen in zijn werk Godshuis met de grond gelijk maakt, maar in het dagelijkse leven ook niet weet hoe hij met zijn geloof om moet gaan. Vooral hoe hij moet omgaan met zijn toch zeer gelovige moeder. Niet een, wat ik zou noemen, Must see film, maar wel echt een hele goede. 

Informatie

Acteurs: Orlando Bloom, Anne Reed, Janet Montgomery, Alex Ferns
Regie door: Ludwig en Paul Shammasian
De Nederlandse première is op 26 april 2018 en draait in verschillende bioscopen door heel Nederland.
Duur: 91 minuten.

Lees ook:

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics