Selecteer een pagina

Mindfuck is echt een begrip geworden dankzij de spectaculaire televisie-uitzendingen van Victor Mids. De één vindt het helemaal de bom en voor de ander is het tenenkrommend. Voor mij ligt het vervolg op de bestseller MINDF*CK. Victor Mids en Oscar Verpoort willen NEXT LEVEL gaan in dit boek. Uit de grote Kinderboeken en YA Facebookgroep ben ik geselecteerd als één van de testers.

MINDF*CK NEXT LEVEL, 102 nieuwe illusies & experimenten

Op de website van de uitgever lees ik dat ik na het lezen van MINDF*CK: NEXT LEVEL ook:

  • iemand een déjà vu laten ervaren
  • vijftien centimeter boven de grond zweven
  • iemand twintig euro voor een tientje laten betalen
  • spontaan iemands verjaardag raden
  • in één seconde een flesje water laten bevriezen
  • iedere date om je vinger winden
  • je telefoon door een opgeblazen ballon heen duwen
  • observeren als Sherlock Holmes
  • iemand een déjà vu laten ervaren
  • iedere sollicitatie tot een goed einde brengen

Dat maakt mij bijna onbedwingbaar nieuwsgierig.

Mijn mindfuck leeservaring

Alleen de kaft is al een ware mindfuck. De portretfoto van Victor is ondersteboven afgebeeld, dus je kan het boek maar beter in één zucht uitlezen. KOOP DIT BOEK NIET! (zie hoofdstuk 13) staat ook op de kaft dus ik blader gelijk naar hoofdstuk 13, want ik heb niet veel geduld met 286 bladzijden voor de boeg. Dat hoofdstuk bestaat natuurlijk niet en stiekem naar de laatste bladzijde bladeren is al helemaal niet aan te bevelen. Bah, stink ik er toch in. En wat doet die getekende gorilla rechts onderaan de oneven pagina’s? Die lijkt tot beweging te komen wanneer je snel bladert. Eerst maar eens beginnen met het lezen van het voorwoord. Wacht mijn hersens gaan te snel, ik was al bijna bij een clou en dan in de laatste alinea toch niet. Bah, bah.

Mijn recensie

Even zonder gekheid, want over de inhoud kan ik wel door blijven gaan. In dit boek wordt heldere schrijftaal gebruikt. In kleine stapjes word je als lezer aan de hand genomen en zijn de oefeningen goed te volgen. De talrijke foto’s en afbeeldingen fleuren het geheel nog verder op. Ik vind het boek een ware aanrader voor de liefhebber. Of juist een goede surprise voor degene die zegt er niet tegen te kunnen. Of sterker nog aangeeft er nooit in te zullen trappen. Die stinkt er, net als ik, al bij het voorwoord in. En of de gestelde beloftes uitkomen, dat is voor jullie de vraag en voor ons, de lezers, een weet. Ik twijfel wel ernstig om dit boek aan onze tiener te geven, hoofdstuk 38 gaat namelijk over onderhandelingstechnieken…..

Boekinformatie

MINDF*CK NEXT LEVEL
Victor Mids & Oscar Verpoort
Maven Publishing
November 2019
ISBN 9789492493781

Lees ook:

Word jij vaak in de maling genomen?

Geverifieerd door ExactMetrics