Recensie: "Hoe overleef ik moeilijke mensen?".
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Persoonlijke ontwikkeling > Recensie: “Hoe overleef ik moeilijke mensen?”

Recensie: “Hoe overleef ik moeilijke mensen?”

De sociale jungle kan een uitdaging zijn, vooral wanneer je te maken hebt met moeilijke mensen. Psychotherapeut Jörg Berger werpt een licht op deze uitdagingen in zijn boek “Hoe overleef ik moeilijke mensen?” Hierin deelt hij strategieën om grensoverschrijders, praatjesmakers en andere lastige types effectief het hoofd te bieden.

Hoe overleef ik moeilijke mensen?

In “Hoe overleef ik moeilijke mensen?” biedt Jörg Berger bewezen strategieën voor het omgaan met diverse moeilijke persoonlijkheden. Van negatievelingen tot dominante individuen, hij belicht hun gedrag en geeft waardevolle tips. Het boek bevat praktijkvoorbeelden en achtergrondinformatie om lezers te wapenen in hun dagelijks leven.

Wat vinden wij ervan?

Jörg Berger slaagt erin duidelijke stereotypes van moeilijke personen te schetsen, herkenbaar voor iedere lezer. Hij geeft niet alleen inzicht in het gedrag, maar ook in hoe het beste met elk type om te gaan. Het boeiende aspect is het benadrukken van welk persoonlijkheidstype moeite heeft met specifiek moeilijk gedrag.

Hoewel de tips en trucs wat summier zijn, biedt het boek een kans tot zelfreflectie. Het laat je nadenken over de invloed van gedrag, zowel bij jezelf als bij anderen. Het laatste hoofdstuk, gewijd aan naastenliefde en Jezus’ omgang met moeilijke mensen, inspireert tot diepgaand denken over nederigheid en compassie.

“Hoe overleef ik moeilijke mensen?” is een verhelderende verkenning van menselijke interacties. Berger levert basistips die van toepassing zijn op diverse persoonlijkheden. Het boek nodigt uit tot reflectie op de impact van gedrag in onze dagelijkse omgeving.

Informatie

Hoe overleef ik moeilijke mensen?
Auteur: Jörg Berger
ISBN: 9789043540025
Uitgever: Kok Boekencentrum

Lees ook:

Kom jij wel eens moeilijke mensen tegen?

Foto’s: Miranda de Jong
#spon *affiliate

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics