Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Doeboeken > Opruimgeluk tips & tricks

Opruimgeluk tips & tricks

Opruimen. Voor het ene project is het een appeltje eitje, voor andere projecten zou wat hulp zeker welkom zijn. Bovendien is het altijd handig om eens wat tips te krijgen en te kijken of het opruimen toch echt zo gemakkelijk gaat als jij dacht. Toch? Met het boek “Opruimgeluk” kun jij je geluk in elk geval op want het staat boordevol tips & tricks om je huis netjes opgeruimd te krijgen.

Opruimgeluk

Maak ruimte in je huis en je hoofd dankzij dit boek vol leuke én handige ideeën staat. Weet je bijvoorbeeld dat je het beste kunt beginnen met de kledingstapel op de grond en de vaat op het aanrecht? Zo heb je ruimte om te kunnen werken. Bovendien zie je hier het snelste resultaat van en motiveert dat extra. Is de wasmand vol? Zet de wasmachine dan gelijk aan.

Voor elk project dat je hierna pakt neem je twee dozen bij de hand. Eén doos voor de twijfeldingen (wil je het nog wel of wil je het niet meer hebben) en één doos om weg te doen. Een plastic zak om al het plastic in weg te gooien, een doos voor het oud papier en een zak voor overig huisafval zou zeker niet vervelend zijn om bij de hand te hebben. En als je de kledingkast onderhanden neemt een zak om alle kleren die je niet meer draagt te doneren aan een goed doel. Het kan maar weg zijn.

Ofschoon dit de meest gebruikte tips zijn die ik van alle kanten wel hoor gaat dit boek gelukkig heel wat stappen verder met opruimen. Zo helpt het boek je bij het sorteren van goederen, het indelen van kasten en lades. Maar het helpt je ook om je papierwerk eens goed in te delen en je digitale wereld op te schonen.

Mijn opruimwoede

Zo nu en dan heb ik eens een opruimbui. Ik noem het altijd opruimwoede omdat ik dan het liefst niemand om mij heen wil hebben, met de muziek een tikje harder dan normaliter. De kasten worden één voor één helemaal leeg gehaald, uitgesopt en heringedeeld. Alle etenswaar wordt gecontroleerd op datum. Er worden zelfs spullen gerangschikt op datum zodat we hetgeen wat bijna over datum is ook echt gaan opmaken. Dit boek geeft mij zeker nieuwe inzichten in mijn opruimbuien. Sommige tips zijn zelfs erg makkelijk toe te passen. Ik vind het dan ook een echte aanwinst en wist al helemaal niet dat je zoveel kunt doen met een schoenenzak.

Informatie

Opruimgeluk tips & tricks
Auteur: Esther de Beer, De Beer Media
Illustraties: Marielle Leenders
Uitgeverij: Imagebooks Factory Bv
ISBN: 9789463337243

Tegen welk opruimprobleem loop jij wel eens aan?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

38 reacties

 • Heerlijk om af en toe eens goed door het huis heen te gaan, spullen op te ruimen, weg te geven, ruimte te maken, spullen herontdekken.

 • Moet nodig onze kledingkast opruimen. Weet niet precies hoe ik te werk moet gaan.
  Kleding wat ik niet meer draag gaat naar een goed doel.

 • Als ik ga opruimen, is het eerst echt een puinzooi en daarna ligt alles weer een paar dagen op de goede plek en begint het hele verhaal van voren af aan….

 • Opruimen, elke keer zo’n heikel puntje.. plots lijkt alles zich op te stapelen en is er chaos. De tips uit dit boek zouden mij wel eens kunnen helpen daarbij?

 • Mijn grootste probleem is dat we te veel spullen hebben en te weinig opbergplekken. Daar komt pas verandering in als de kids het huis uit zijn, denk ik, haha

 • Wat gaaf!
  Mijn tante heeft er ook zo een en volgens haar helpt het echt. Ze heeft niet precies dezelfde, maar dat is niet erg. De familie van mijn vaders kant kan echt niet opruimen, dus dit boek zou goed van pas komen☺️. Bij ons thuis is het al aardig opgeruimd, maar bij mijn oma vind je nog steeds spullen uit de gouden eeuw. Mijn broertje vind dat helemaal niet erg, want hij kan altijd wel iets leuks vinden tussen de rommel om mee te spelen. Bijna de hele familie heeft al een keer aangeboden om haar te helpen met opruimen, maar dat vindt ze niet nodig. Helaas ziet mijn eigen kamer er precies hetzelfde uit, dus ik kan wel wat hulp gebruiken! Veel geluk iedereen en succes met kiezen.

  Groetjes Lotte

  (Ik heb helaas geen Instagram en zo, dus ik kan jullie niet helpen)

 • Ik maak graag kans op dit leuke handige boek om samen met mijn dochter door te nemen en van de tips gebruik te maken.

 • Je zou bijna kunnen stellen dat mijn leven aan elkaar hangt van opruimproblemen. Besluiteloosheid, uitstelgedrag, geen focus, weinig tijd, gebrek aan energie….. Mijn woning is een en al chaos en ik kan dus zeker wel wat hulp gebruiken.

 • Dat ik wel oud spul wil weg doen maar mijn man dan niet van zijn spul of hij wil vervolgens mijn spul houden aaaahrrr.

 • Dat is reuze handig en verstandig! Het frist er aanzienlijk en geestelijk van op…we moeten de berging en zolder nog opruimen!

 • Heb sinds kort een nieuwe lieve vriend, samen hebben we het super, maar ………… het lijkt wel of hij de afgelopen jaren alleen maar spullen heeft verzameld en nooit iets weg heeft kunnen gooien. Willen nu samen zijn huisje gestructureerd op gaan ruimen …. maar hoe????

 • Opruimen, ik word er blij van. Tips zijn altijd welkom dus dit boek zal me ongetwijfeld heel veel extra opruimgeluk opleveren!

 • Waar ik tegenaan loop? Ik probeer altijd mijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. En ik vind het dus lastig om spullen weg te gooien omdat ik dan het idee heb dat ik de afvalberg vergroot. En dus probeer ik spullen een tweede kans te geven en soms het liefst ergens anders dan bij mij maar vaak heb ik geen idee waar ik ermee naartoe moet. De kringloop bij mij in de buurt (van de gemeente) vraagt vaak veel te hoge prijzen vind ik voor spullen die zij gratis krijgen dus daarnaartoe brengen is voor mij geen optie omdat ik vind dat spullen bij een gemeentelijke kringloop voor een klein prijsje verkocht moeten worden dus liggen spullen vaak lang te wachten voordat ze weg mogen en dat ruimt niet lekker op, in elk geval niet snel.

 • Ik loop vaak tegen mijn huisgenoten aan: ik wil het liefst alles schoon en opgeruimd houden, maar 2 tellen later ligt er alweer puin! Dit boek ga ik zeker aan hen laten lezen! 😉

 • Ik ben heel erg nieuwsgierig naar het boek en maak graag kans! Mijn huisgenoten zijn nogal een probleem bij het opruimen..

 • Heb ik net de hal opgeruimd, komt iedereen ’s middags thuis en ligt alles weer bezaaid met schoenen, jassen, gymtassen en sjaals. Zucht…

 • Wat een drama dat opruimen. Ik weet niet wat ik verkeerd doe. Momenteel bezig met mijn huis verkopen en voor de kijkers moet ik het steeds opgeruimd hebben. Het is niet te doen. Het zit niet in me.
  Voor mijn nieuwe huis wil ik echt heel graag goede tips zodat ik structuur krijg

 • De kast onder de trap, waar ik mijn voorraad heb staan, is het stiefkindje in huis.
  Steeds beloof ik mijzelf om de kast op te ruimen, maar ik stel het steeds weer uit.
  Ik doe graag mee voor dit boekje, misschien kan die mij activeren tot actie over te gaan.
  Ik volg Bloglovin en doe graag mee.

 • Dit is toch ideaal 🙂
  Hopelijk staan er super tips in die makkelijk uit te boerenzoon. Op naar een mooiere leefstijl

 • Goedemorgen Miranda en familie,

  Mijn probleem is de kelderkast( kast onder de trap)
  Alles staat op elkaar of in elkaar. Flessen wijn, oud papier , kattenbrokken, boodschappen tassen , groente en aardappelen bak. Echt onoverzichtelijke
  Deze ruimte zou ik wel een keer goed geordend willen hebben en houden. Dat is vaak de kunst.
  De wil is er wel maar iemand of iets moet de doorslag geven.

  De tip met de twee dozen vind ik briljant.
  Er staat op het boek een klavertje vier, hoop dat het mij geluk brengt.

  Fijn weekend, mooie week en veel succes iedereen.

  Groetjes van Nanda.

 • Zou het mij, met boek als begeleiding, dan toch een keer lukken!
  Ik weet het, het zijn maar dingen maar veel dingen hebben herinneringen.
  Dit maakt het soms lastiger.
  Maar wie weet.

  • Ik weet natuurlijk niet wat voor spullen, maar ik heb eens als tip gelezen om er foto’s van te maken. Ik heb zelf heel veel moeite met dingen weggooien, maar ik pas dit nu toe op alle kleurplaten/tekeningen van de kinderen en dan maakt het het iets gemakkelijker om weg te gooien. Klein beginnen. 🙂

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics