Thuisleven.com
Thuisleven.com > Er op uit > Vakantie > Staycation > Vakantie in eigen achtertuin

Vakantie in eigen achtertuin

Als je net een woning hebt gekocht dan gaat daar een hoop geld in zitten. Maar er kunnen zich ook andere situaties voordoen waardoor je krapper bij kas zit dan normaal gesproken (bijvoorbeeld een scheiding). Of je hebt het gewoon helemaal niet zo breed omdat je bijvoorbeeld een uitkering hebt (om welke reden dan ook). Juist dan is het fijn om niet na te hoeven denken aan dure en/of luxe vakanties. In deze blog deel ik je wat thuis-blijf-tips en zijn we natuurlijk nieuwsgierig wat voor zomervakantieplannen jij hebt! Lees je gezellig mee?

Toen ik net op mijzelf woonde met de kinderen zat een vakantie er niet in. Niet alleen was dit veel te kostbaar, scheiden kost een hoop geld maar een nieuw huis inrichten ook. Bovendien zag ik mijzelf niet op vakantie gaan met kinderen in de leeftijd van 2, 4 ,6 en 8 jaar. Want hoe kom je in hemelsnaam bij terwijl je in een andere omgeving zit waarbij je continu je ogen open moet houden? Nee onder geen enkele voorwaarde wilde ik mijn, nieuw, huis uit. Maar ja zo’n vakantie in eigen huis en achtertuin is natuurlijk wel even een dingetje, want hoe ga je je niet in die periode vervelen?

Hoe maak je het gezellig in huis en je achtertuin?

Ten eerste is het natuurlijk zaak dat je een huis én tuin hebt waar je van kunt genieten. Zo is het niet alleen zeer prettig dat de omgeving opgeruimd en schoon is maar ook dat het er zo sfeervol mogelijk uit ziet.

Zorg voor de juiste meubelen waar je niet alleen praktisch iets mee kunt maar waar je ook op kunt relaxen. Een heerlijke loungeset in de tuin doet bijvoorbeeld wonderen, immers wie vind loungen in je eigen tuin nou niet fijn? Bovendien nodigt het gelijk uit om visite te ontvangen en voor je het weet vliegen de uren/dagen voorbij met bijvoorbeeld een Amerikaanse BBQ (waarbij iedereen wat mee neemt en zo de kosten laag blijft).

Ben je eenmaal heerlijk in je huis bezig zorg er dan voor dat je matchende accessoires hebt die je ook makkelijk kunt vervangen voor een andere kleur. Zo kun je zo nu en dan eens wisselen bij Tuinmeubelshop en heb je weer een geheel nieuwe look.

Heb je kinderen zorg er dan voor dat je leuke activiteiten met ze onderneemt. Van heerlijke water spellen in tuin tot en met een dagje naar de speeltuin. Laat kinderen nieuwe vriendjes maken, het liefst in de omgeving, zodat ze ook samen kunnen spelen. Een keer bij jouw in de tuin en eens bij het nieuwe speelvriendje in de tuin. En dan heb je meteen een paar uurtjes voor jezelf gecreëerd! Hoe heerlijk is dat…

Lees ook:

Nu ben ik natuurlijk nieuwsgierig hoe jij je vakantie viert én wie een thuis blijf vakantie gaat ondernemen!

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Wij blijven in de meivakantie thuis maar aan in de zomer naar Drenthe. Ondertussen vermaken we ons met boswandelingen, de tent opzetten in de tuin, gezellig knutselen en nog veel meer lowbudget dingen in en om huis 😀

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics