Selecteer een pagina

Glashangers.nl maakt glaskunst in eigen atelier, van roerstaafjes tot glazen schalen, de mogelijkheden lijken onbegrensd. In dit artikel beperk ik mezelf tot de sieraden, maar later in het voorjaar zullen we meer over Glashangers.nl schrijven. Alle sieraden zijn handgemaakt en dus uniek. De laagjes glas worden op hoge temperatuur gesmolten en samengevoegd tot een eye-catcher, want glas blijft nu eenmaal tot de verbeelding spreken.

Valentijnsdag

Glashangers.nl verrast mij op Valentijnsdag met een pakje. Het eerste dat mij opvalt als ik voorzichtig de spangkettingen met glashanger en de ring uitpak is dat de sieraden helemaal niet zwaar zijn. Beide items dragen comfortabel, niet in de laatste plaats omdat de ring verstelbaar is en de zwarte ketting een magneetsluiting heeft. Nu de meisjes niet meer aan mijn sieraden hangen, kan dat geen kwaad. Het zilverkleurige exemplaar heeft een draaisluiting. De glazen steen en hanger zijn deugdelijk bevestigd en mooi afgewerkt. Ze zijn van de Millefiori lijn, dat betekent letterlijk ‘duizend bloemen’. Prachtig nu het voorjaar om de hoek gluurt en de eerste zonnestralen mijn decolleté bereiken. Het glas verblind niet maar maakt de kleuren juist fonkelend. Doordat de ring en de glashanger een setje zijn, is mijn outfit in één keer feestelijk opgeleukt.

Sieraden

Welk sieraad je ook zoekt, op de site is eenvoudig te filteren in kleur en prijs. Verleid wordt je toch door de prachtige en uitgebreide sieraden-collectie. De mogelijkheden met glas en armbanden zijn verrassend uitgebreid. Op de site zie ik wikkelarmbanden door een steen van glas gevlochten, maar ook gevangen in een ‘metalen’ (nikkelvrije) armband. Indien er een bijpassend sieraad is, dan wordt er naar verwezen en ze zijn te vinden onder de categorie sieraden sets. Sommige sieraden sets hebben bijpassende haarschuifjes of -clipjes, die zijn ook onder (haar)accessoires te vinden. De ringen zijn verstelbaar, ook beschikbaar voor kinderen en in opdracht bestaat de mogelijkheid je eigen naam of initialen te bestellen. 

De glashangers zijn er in alle maten, kleuren en vormen. Ze zijn aan je nek te knopen of hangen, hiervoor bestaan kettingen van uiteenlopende materialen. Zeker met allergieën zijn er mooie nikkelvrije oplossingen of van materiaal als RVS of leer. Dat brengt mij bij de oorbellen van zilver, verzilverd of zelfs chirurgisch staal. Van dat laatste gaat mijn moederhart sneller kloppen, want onze oudste dochters verdragen de oorbellen niet. De collectie bij juwelier is te smal en ze willen niet graag dezelfde sieraden hebben, dus er gaat een wereld voor ons open bij Glashangers.nl. Voor alle oorstekers en -haakjes is het materiaal zelf te bepalen en de prijs per paar blijft ruim binnen budget. En ze verkopen losse chirurgisch stalen achterkantjes, die heeft de juwelier niet eens!

Lees ook:

Heb jij eerder gehoord van sieraden van glas?

voor het schrijven van dit artikel hebben we review-exemplaren ontvangen

Geverifieerd door ExactMetrics