Selecteer een pagina

Deel 2 van de Secret Scouts serie gaat verder waar boek 1 (De verloren Leonardo) is opgehouden. Dus heb je de recensie van Deel 1 gemist? Dan kan je die terug lezen, want daarin geef ik alvast een introductie van de hoofdpersonages en het verhaal van deel 1.

Secret Scouts en de vermiste president

Secret Scouts en de verloren Leonardo eindigt met een cliffhanger naar dit boek toe. De kinderen Sophie, Lisa, Jack en Tom stuiten op een voor hen onbekend item, namelijk een floppy disk. Hoe moeten ze die nu gaan bekijken/lezen?
Wat op deze floppy staat stuurt hen direct in hun volgende tijdreis avontuur.
De vier vrienden gaan naar de afzender toe, die hun goede vriend Leonardo ook ontmoet heeft. De telefoon van Sophie, die ze bij Leonardo heeft achtergelaten zodat hij zijn uitvinding ook kan gebruiken, is nog niet terug. De nieuwe vriend van Leonardo heeft haar telefoon op een eiland begraven, met nog een cadeautje voor hen erbij uit de toekomst.  Als de vier terug flitsen naar het heden krijgen ze op de telefoon van Lisa een vreemd berichtje.

Lisa deelt de informatie alleen met Jack en wil de anderen niet verontrusten met de informatie. Maar dan kan ze het geheim niet langer voor zich houden, President Obama is kwijt. Geheel gewist uit de geschiedenis.
Niemand weet meer wie hij is en de kinderen moeten uitzoeken hoe en waar hij vermist is geraakt. Met hulp van Oom Hans gaan ze op zoek naar President Obama, in Aken in het jaar 1520. Waar ze uitzinnige avonturen beleven, uit handen van rovers moeten blijven en het vertrouwen moeten winnen van de, dan nog jonge, Obama. Hoeveel keren ze bijna hun leven verliezen en wat ze allemaal meemaken, wie ze tegenkomen en wat ze uit de toekomst meekrijgen kan je nu dus lezen in Deel 2 van de Secret Scouts.

Mijn leeservaring

Weer echt een heel fijn geschreven boek, wel gemakkelijker te lezen dan deel 1 voor kinderen denk ik. Minder moeilijke woorden, of ze hebben nu de betekenis wel te pakken. We vliegen weer vlot door het verhaal heen en het is bij vlagen wel eng en erg spannend.
Het boek is er voor kinderen uit groep 6, 7 en 8, voor kinderen vanaf 10 jaar, en het leest als een trein.

Deze paperback is 349 bladzijden lang en begint met een korte introductie over wat er in deel 1 is gebeurd. Het kan dus ook los gelezen worden.
Na de samenvatting van deel 1 begint het boek met wat feiten over het Rijksmuseum in Amsterdam, de UFO landing in Roswell, de vrijheidsmars naar Washington in 1963 en over de duivelstanden langs de kust van San Francisco.
Dat ligt dus meteen een tipje van de sluier van het verhaal op.

Boekinformatie

Secret Scouts en de vermiste president is uitgebracht door Aerial Media Company en is sinds oktober 2016 verkrijgbaar.

Lees ook:

Welk boek staat nog op jouw verlanglijstje?

#Voor deze recensie heb ik een recensie-exemplaar ontvangen#

Geverifieerd door ExactMetrics