Thuisleven.com
Secret Scouts en de verloren Leonardo
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Deel 1 ‘Secret Scouts en de verloren Leonardo’

Deel 1 ‘Secret Scouts en de verloren Leonardo’

Lisa, Sophie, Tom en Jack zijn vier kinderen uit groep 7 en 8. Lisa & Sophie zijn zusjes en Tom & Jack zijn broertjes en de buurjongetjes. Als Sophie en Lisa een oude schets in handen krijgen en de jongens de studeerkamer van de vader van de meisjes op stelten zetten, is het leven niet meer zoals het ooit was.
Samen gaan ze op onderzoek uit en het verleden in, letterlijk en figuurlijk. Waar komt die schets vandaan? Worden ze nu superrijk? Met een kunsthistoricus als vader moeten de meisjes toch wel achter alle geheimen komen? Ze ontmoeten Leonardo da Vinci en gaan met hem op avontuur. Jack speelt in Florence een eeuwenoud spel en Leonardo laat hen zien hoe hij de menselijke anatomie bestudeerd.
Met zijn vieren zoeken door tot ze eindelijk antwoorden hebben.

Mijn mening

Wat is dit een leuk boek om te lezen. Ik heb het in drie dagen uitgelezen en mezelf absoluut niet verveeld. Het boek gaat snel door alle spannende avonturen heen. Vlot en fijn geschreven voor kinderen uit groep 6, 7 en 8. Feit en fictie lopen door elkaar heen en geeft het geheel een ‘kruistocht in spijkerbroek’- gehalte. De door Elsevier geschreven comment: “Een Dan Brown voor kinderen” daar ben ik het helemaal mee eens.
De vier kinderen weten op slimme wijze steeds informatie te verkrijgen en het is echt een super modern verhaal. Het verhaal eindigt met een flinke cliffhanger. Ik ben dan ook blij dat ik deel twee: ‘Secret Scouts en de vermiste president’ ook mag recenseren.

Het is een heel fijn leesbaar boek voor kinderen van 10+. Soms zitten er wel woorden in die ze misschien even op moeten zoeken, maar dat is natuurlijk alleen maar goed. Het boek is wel bedoeld om ook wat van op te steken. Mijn kinderen zijn nog wat te klein om het zelf te lezen. Maar ik denk dat ik dit boek wel aan de oudste kan gaan voorlezen en op den duur kan hij zelf in dit avontuur duiken. Ik ga gauw het volgende boek verslinden.

Deze paperback is 320 bladzijde dik en ‘Secret Scouts en de verloren Leonardo’ is in juni 2016 uitgekomen. Deel twee is vlot daarna uitgebracht door Aerial Media Company en is sinds oktober 2016 verkrijgbaar.

‘Secret Scouts en de verloren Leonardo’ van Dennis & Wendel Kind, is voor €12,95 o.a. online te koop.

Lees jij wel eens een boek dat eigenlijk voor kinderen is bedoeld?

#Voor dit artikel heb ik een recensie-exemplaar ontvangen#

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics