Thuisleven.com
Reikt het glasvezel al tot jouw voordeur
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Financiën > Internet & tv > Reikt het glasvezel al tot jouw voordeur?

Reikt het glasvezel al tot jouw voordeur?

Ons leven staat momenteel op zijn kop. We zitten midden in de verhuizing van een appartement naar een woonhuis. Gelukkig wel binnen onze woonplaats. Aan de ene kant verandert er veel, aan de andere kant neemt het leven gewoon zijn beloop. We verhuizen van een vuurwerkvrije zone, naar een wijk waar het afsteken van vuurwerk is toegestaan. En onze visite hoeft straks niet meer te betalen voor parkeren voor onze deur.

Glasvezel

Sommige zaken blijven echter hetzelfde. Jaren geleden is in onze hele woonplaats een netwerk van glasvezel aangelegd. Blij met een aansluiting hebben we ervoor gekozen eerst eens de kat uit de boom te kijken. Door onze verhuizing is het tijdstip aangebroken om te kijken naar de glasvezel voordelen van KPN.  Dan zijn we klaar zijn voor wat de toekomst ons brengen zal.

De voordelen van het internet via de glasvezelkabel

Ons grootste voordeel is dat het glasvezel netwerk er al ligt. We hoeven er geen extra moeite voor te doen. Het glasvezel netwerk loopt tot onze voordeur, heel privé door onze voortuin. De buren hebben dan een eigen (glasvezel)verbinding, los van de onze. Mocht je twijfelen of er in je woonplaats ook glasvezel is gelegd, doe dan de postcodecheck.
Met een huishouden van vijf personen is ons thuisnetwerk zwaar belast. De meisjes mogen om de beurt een uurtje op de tablet. Ondertussen hoop ik maar dat er geen dringend verzoek per email binnenkomt. Door het glasvezel zijn extreem hoge internetsnelheden mogelijk. Tegelijkertijd kunnen zij een filmpje op YouTube kijken en ik foto’s voor het blog uploaden. Met glasvezel kan een ieder doen wat hij moet (lees: wil) doen, zonder een ander te hinderen.
Door de constante hoge kwaliteit van de levering door het glasvezel netwerk, is zelfs een upgrade van onze televisiebeelden mogelijk. Voortaan ziet manlief een lachende Max Verstappen met opspattend grint racen. En ik kan het zo donker opgenomen ‘Game of Trones’ beter volgen. En dat tegelijkertijd en met de snelheid van het licht. Sneller dan die vuurpijlen waar we het nieuwe jaar mee in gaan luiden!

Lees ook:

Maak jij al gebruik van internet via glasvezel?

*dit artikel is tot stand gekomen binnen een samenwerking*

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

12 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics