Thuisleven.com
Niet knipperen
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Prentenboek- ‘Niet knipperen!’

Prentenboek- ‘Niet knipperen!’

“Opgelet! We gaan beginnen. Klaar voor de start?” En voor ik verder kan lezen roept mijn peuter al “JAAAAAAAaaa!”, door de kamer. Met grote ogen en een stralend gezicht kijkt ze mij aan. Die lieve schat heeft helemaal niet door dat ik al met het prentenboek ben begonnen. Of toch wel? Want als ik naar mijn peuter kijk, zie ik dat ze nieuwsgierig naar het meisje in het boek zit te staren. Aan de andere kant, probeert mijn kleuter duidelijk te maken dat ik door moet gaan met lezen. We zijn nog maar op de eerste bladzijde en de nieuwsgierigheid van de kinderen is al gewekt. Dat belooft wat!

Niet knipperen!

Het grappige vind ik, dat niet meteen duidelijk is wat er gaat gebeuren. Toch zijn de kinderen en ikzelf, vanaf bladzijde 1 geboeid. Op de tweede bladzijde is er een vogeltje te zien, dat aan het meisje vraagt wat ze aan het doen is. Het meisje antwoordt dan: “Ik doe wie het langst kan staren”. Dan wil het vogeltje weten naar wie. Het meisje wijst en zegt: “Naar dat kindje daar, ja, naar jou!”. Wanneer ik dit voorlees reageert mijn peuter “He, zit je echt naar mij te kijken?” Zo grappig! Ik heb nog niet vaak meegemaakt dat mijn kinderen praten tegen de hoofdpersoon in het boek. Wellicht komt dat ook wel door de fantastische tekeningen die je helemaal in het verhaal meenemen.

Onze mening

Ik vind het een heerlijk boek om voor te lezen. Het verhaal gaat dus over een wedstrijdje ‘niet knipperen, maar staren’. En wie gaat dat het langste volhouden? Het meisje uit het boek, één van de dieren die er in het verhaal bijkomen, je kinderen of ben jij het misschien zelf?
De pagina’s zijn rustig, de tekeningen fantastisch. De kinderen voelen zich betrokken bij het verhaal. Het boek nodigt ook uit om na afloop samen het spelletje ‘niet knipperen!’ te spelen. Onze kinderen vonden het ook een leuk boek. Waarom? Ik heb het aan ze gevraagd:
– Het boek is grappig.
– Er komen dieren in voor en dat vind ik leuk.
– Je kan er van leren, want ik wist niet wat ‘staren’ was.
– Het is gewoon mooi en leuk.
– Waarom? Daarom! (peuter)
Het boek is afgelopen maart verschenen bij Uitgever van Goor.

Informatie

Auteur: Tom Booth (vertaald door Rindert Kromhout)
Genre: Prentenboek, hardcover
Uitgever: van Goor
Prijs: €13,99
ISBN: 9789000352357
*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen*
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics