Een poké bowl is een traditioneel gerecht oorspronkelijk uit Hawaii en spreek je uit als po-kay bowl. Dit gerecht wordt veel door de vissers gegeten en is de manier om de vis restjes op te maken. Daar komt ook de naam poké dat letterlijk ‘visrestjes’ betekent vandaan. En ik maar denken dat het Japans klonk. De traditionele poke bowl bestaat uit blokjes vis, vaak is dit verse tonijn gemarineerd in sojasaus, sesamolie en bosuitjes, lekker makkelijk dus.  Deze ingrediënten komen uit de Aziatische keuken, die zie je veel op Hawaii. Door al deze verschillende verse ingrediënten ziet de bowl er aantrekkelijk uit,

Ook ik gebruik mijn poke bowl recept om de rest van de grote garnalen op te maken. Maar ik wijk af van het originele recept.

Voor het origineel heb je nodig:

 1. Rijst
 2. Verse vis
 3. Marinade
 4. toppings.

Mijn recept:

 • Koh Tai yellow curry paste
 • kokosmelk
 • Soba noodles of andere noodles kan ook
 • Grote ongekookte garnalen
 • Verse vis
 • Sugar snaps
 • Chinese kool
 • Gebakken uitjes

In plaats van rijst heb ik Soba noodles gebruikt. Ik had zalm over en grote ongekookte garnalen. Die heb ik gemarineerd in Koh Tai Yellow curry paste die ik wat aangelengd heb met kokosmelk en een snufje zout.
De noodles kook je zoals beschreven op de verpakking. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en roerbak die met de sugar snaps beet gaar. Neem de groente uit de pan en doe een eetlepel Curry pasta in de pan en bak die op tot je het goed ruikt, dan de rest van de kokosmelk in de pan en goed doorroeren. Is het een mooi papje dan doe je je vis en garnalen erbij. De garnalen moeten ongeveer 3 minuten goed geschept worden en dan zijn ze klaar, de zalm hoeft niet gaar te zijn. Als de garnalen allemaal mooi roze zijn doe je de groente er weer bij en kan je ook de noodles toevoegen. Dat hoeft niet.
Verdeel de noodles over de bakjes en schep er de vis en groente op. Naar smaak kan je de saus er overscheppen. Voor nog wat extra crunch en smaak kan je er gebakken uitjes op strooien. Verse sesampitjes kan ook.

Pittigheidsgraad

Je kan het zo pittig maken als je zelf wilt door meer of minder curry pasta toe te voegen. Met de kinderen neem ik meestal een flinke eetlepel curry pasta. Wij eten dit best regelmatig, al wist ik niet dat er een speciale naam voor was. Je kan het heel mooi afwisselen, soms lijkt het wel een bakje door elkaar gehusselde sushi met een paar gebroken nori blaadjes. Maar deze met de curry is mijn favoriet al krijg je wel vieze vingers door het afpellen van de garnalen.

Lees ook:

Ga jij het ook een keertje proberen?

Geverifieerd door ExactMetrics