Oude pallets gebruiken of inleveren.
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Pallets inleveren of verkopen?

Pallets inleveren of verkopen?

Houten pallets zijn een goedkope, praktische en super handige manier om producten op te slaan. Ze zijn gemakkelijk te stapelen. En met bijpassende palletranden kun je er zelfs producten met een niet-specifieke vorm in opslaan. Veel bedrijven maken gebruik van pallets, maar staan er niet bij stil dat ze ook oude pallets kunnen inleveren en daar zelfs geld voor kunnen krijgen. In de webshop van Palletcentrale kun je immers ook tweedehands pallets kopen, en ook deze moeten ergens vandaan komen. Ze kopen dus ook gebruikte pallets op van andere bedrijven, en bieden deze vervolgens als tweedehands pallets aan in hun webshop. Je krijgt daar uiteraard niet hetzelfde bedrag voor als waar zij ze voor verkopen, maar het is beter dan niets. Bovendien wil je ze ook niet weggooien. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar het brengt ook heel veel gedoe met zich mee door hun enorme formaat, zeker als je er een hele hoop hebt.

Hoe kun je pallets inleveren?

Op de website van Palletcentrale vind je in principe alle informatie voor als jij graag je oude en gebruikte pallets inleveren wilt. Lees dus meer op de website van Palletcentrale. Daar zal je zien dat je allereerst een offerte kunt aanvragen, oftewel een aanbod. Contacteer ze via WhatsApp, e-mail of vul het verkoopformulier in, dan krijg je snel een reactie terug. Ze hebben uiteraard alle informatie nodig, dus check van tevoren alvast welk type pallets je hebt liggen en wat het exacte formaat is. Daarnaast kun je doorgeven in hoeverre ze beschadigd zijn, of dat ze er wellicht nog zo goed als nieuw uitzien. Dit is namelijk allemaal van invloed op de prijs die ze ervoor kunnen betalen. En heb je een goede foto van gemaakt? Dan kunnen ze je aanvraag voor pallets inleveren sneller en makkelijker in behandeling nemen.

Vervolgens ontvang je een aanbod op maat, en als je daar akkoord mee gaat komen ze de lading pallets doorgaans bij je oppikken. Althans, als het een aantrekkelijk genoeg aantal pallets is… Ze komen ze namelijk alleen ophalen als het minstens 50 pallets betreft, goed om te weten!

Wil je oude pallets recyclen?

Het kan ook zo zijn dat je oude pallets hebt liggen die in feite zó oud zijn dat ze eigenlijk niet meer als tweedehands exemplaren kunnen worden verkocht. In dat geval is het beter om ze te recyclen. Dit wil zeggen dat alleen de houten latten die nog goed zijn worden gebruikt, en met de rest van het hout wordt iets anders gedaan. Veel ondernemers vinden het een gedoe om zelf de pallets te laten recyclen, dus ook dan is het goed om te weten dat je kunt laten ophalen door de Palletcentrale. Zij zorgen er dan voor dat het hout een goede bestemming krijgt. En dat de pallets bovendien bij jou niet meer in de weg liggen. Je verdient er weliswaar niks aan, maar je bent wel goed bezig voor het milieu. En je hoeft zelf niks meer te regelen voor al die oude pallets die in feite alleen maar in de weg lagen. Handig!

Lees ook:

Waar kan jij pallets voor gebruiken?

Bron afbeelding: Pixabay

gastbloggerthuisleven

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

16 reacties

 • Ik heb van pallets die ooit gratis langs de weg stonden een mooie plantenbak op wielen gemaakt met gaas aan de achterkant zodat er een klimplant in kan groeien. Wat je al wel niet kan doen met dingen die mensen gratis wegdoen.

 • We hebben er ooit eentje gekregen van een bouwbedrijf dat in de wijk bezig was en een leuk kruidenrekje van gemaakt!

 • Mooi dat dat kan! We hebben niet zo vaak een pellet. 2 per jaar ofzo.

  Pellets zonder statiegeld maakt m’n man klein (pellets voor de pelletkachel worden daar op geleverd).

  In de zomer gebruiken we die voor vuurtje stoken op een eilandje als.we er met de boot heen varen.

  Hij heeft ook een keer een super leuke buitenkeuken gemaakt van 2 pellets. Ze spelen er nog altijd mee. Met pannen en lepels van de kringloop.

 • Jaren geleden werden pallets vaak weggegooid op mijn werk toen waren ze niets waard nu zijn de prijzen echte bijzar

 • Ik weet wel dat het ook uitmaakt wat voor pallets het zijn. europallets zijn best wat waard nog, maar je hebt ook van dat waaibomenhout en ik dacht altijd dat je daar niets voor terug kreeg

 • Ik heb een keer een pallet gebruikt als tafel met wieltjes eronder gezet, erg leuk voor buiten Groetjes Anneliese de Waal

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics