Kaartspel Monopoly BIEDEN
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Kaartspellen > Monopoly BIEDEN (met spelregels)

Monopoly BIEDEN (met spelregels)

Er is een nieuwe telg binnen de Monopoly familie geboren, Monopoly BIEDEN. Een razendsnel kaartspel voor de hele familie, tenminste vanaf 7 jaar en niet ouder dan 99 jaar.

Monopoly BIEDEN

Monopoly BIEDEN staat ook bekend onder de naam Monopoly Bid. Het is een kaartspel van 110 kaarten: 28 bezittingen, 32 acties en 50 geldkaarten. Van The Insiders kreeg ik er een speelmat en Monopoly plakbriefjes bij, maar dat is niet standaard verkrijgbaar. Koop bezittingen als hoogste bieder bij de veilingen. En zorg dat je als eerste drie complete sets bezittingskaarten bezit, dan ben je de winnaar!

De spelregels

Monopoly BIEDEN kaartspel

Schudt de blauwe bezittingskaarten en leg deze gedekt op tafel. Schudt dan alle rode kaarten, dit zijn de actie- en geldkaarten. Leg deze trekstapel ook gedekt tussen de rode en een aflegstapel. Alle spelers krijgen in Monopoly BIEDEN 5 rode kaarten om mee te beginnen. Er wordt met de klok mee gespeeld en de jongste speler organiseert de eerste veiling.
Een veiling verloopt in een aantal vaste stappen:

 1. Iedereen trekt een rode kaart.
 2. Degene die de veiling organiseert mag zoveel actiekaarten spelen als hij zou willen.
 3. Dan draait de veilingmeester de bovenste bezittingskaart (blauw) om en veilt deze.

De veiling 1, 2, 3 BIEDEN!

Je hoeft niet te bieden als je geen belang hecht aan deze bezittingskaart. Iedereen pakt de geldkaart(en) die ze over hebben voor deze kaart. De veilingmeester roept wanneer iedereen klaar zit: “1, 2, 3 BIEDEN!” En alle bieders leggen hun geldkaarten open op tafel. De hoogste bieder ontvangt de bezittingskaart van de veilingmeester en legt deze open voor zich neer. De verliezers krijgen hun inzet terug.
Mocht er een gelijkspel zijn, dan mogen deze bieders hun bod verhogen. Net zolang tot er een winnaar uit de veiling rolt. Wanneer er niemand interesse heeft in de veiling dan wordt de kaart onderop de gedekte stapel gelegd.

De bezittingskaarten

De blauwe bezittingskaarten geven met het cijfer aan uit hoeveel kaarten de complete set bestaat. Dit varieert van 2 tot 4 bezittingskaarten. Er zijn precies genoeg kaarten per complete set. Dit zal direct zijn invloed uitoefenen op de waarde van deze kaarten. Hulde voor het bestaan van de jokers!

De actiekaarten

De 32 actiekaarten bij Monopoly BIEDEN bestaan voor een groot deel uit jokers. Deze kunnen een incomplete set compleet maken. Als dat gebeurd, dan is die betreffende joker niet meer voor iets anders in te zetten. Tot die tijd kunnen ze wel uit de hand gestolen door een Steel! kaart of natuurlijk geblokkeerd worden door een Nee! kaart.
Nee!-kaarten kunnen door alle spelers op ieder moment gespeeld worden. Deze blokkeren een gespeelde actiekaart.
Met een Steel! kaart kun je een joker maar ook een bezittingskaart van iemand stelen. Wanneer deze kaart onderdeel is van een complete set dan is deze gevrijwaard voor stelen.
De Pak 2! actiekaarten spreken voor zich.
De gespeelde actiekaarten worden na gebruik afgelegd. Je mag er zoveel je wilt in je handen hebben. Ook staat het je vrij om deze tijdens het spel te ruilen met andere spelers.

Onze ervaring met Monopoly BIEDEN

Samen Monopoly bid spelen

Wat een geluk, een handzaam kaartspel dat geschikt is voor maximaal 5 personen. En vanaf een leeftijd van 7 jaar, dus we kunnen het met het hele gezin spelen. Het is even inkomen, maar het spel volgt zich al vlot als vanzelf. Het leuke aan dit kaartspel is dat er steeds iemand anders wint. De tactieken variëren per spel. De ene keer wordt er voornamelijk met open kaart gespeeld. Dan is te zien hoeveel complete sets er al verzameld zijn. Een volgende keer wordt er meer risico genomen door alle kaarten in de hand te houden. De plannen worden steeds vaker tussentijds gewijzigd. Het 1, 2, 3 BIEDEN! is niet van de lucht en er wordt driftig geruild. Het geluidsniveau stijgt aanzienlijk wanneer het spel zich ontvouwt.

Spelinformatie

Monopoly BIEDEN
Uitgever: Hasbro Gaming
Leeftijd: 7 – 99 jaar
Aantal spelers: 2 tot 5
Duur spel: 20 minuten
Speltype: Standaard editie | Pocketspel
Taal: Nederlands

Lees ook:

Speel jij graag een Monopoly spel?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

 • vind kaartspellen heel leuk moet niet altijd op een speelbord zijn, monopoly blijft een plezant spel

 • We hebben 2 Monopolyspellen. Het handige van dat Bieden spel is wel dat het handig is om mee te nemen.

 • Monopoly dat is lang geleden. Ik vond het wel leuk maar duurde vaak te lang (voor mij) kan ik me herinneren. Dit kaartspel lijkt me ook erg leuk.

 • Ik heb een monopolyspel in de kast liggen, maar nog niet gespeeld met de kleinkinderen.
  Daar zijn ze nog een beetje te jong voor.
  Zelf heb ik het vroeger vaak gespeeld.
  Dit Monopoly BIEDEN lijkt mij ook erg leuk.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics