Selecteer een pagina

Tijdens mijn stage heb ik de eer gekregen om een recensie te schrijven over ‘de geest en het meisje’. Dit boek is geschreven door Lucy Strange en is gepubliceerd 6 april 2021. Lucy Strange staat bekend om de meerdere griezel verhalen die ze geschreven heeft, waaronder ‘Onze kasteel aan zee’ en ‘Het geheim van het Nachtegaalbos’.

De geest en het meisje

Het is 1899. De twaalfjarige lady Agatha (Aggie) heeft haar vader (de graaf) nog niet lang geleden verloren. Wanneer haar wrede neef Clarence voor de deur staat, verteld hij haar dat de overleden graaf niet haar echte vader is. Ze word uit haar huis gezet en opgehaald door een man, genaamd Thomas, die beweerd dat hij haar vader is. Waar ze eerst woonde in een groot landhuis woont ze nu in een klein hutje op een platte land waar ook een vreemdeling woont. Deze vreemdeling beweert haar echte vader te zijn. Of dat allemaal nog niet vreemd genoeg is waart er over de oevers van het Grosswater een geest rond. Dit is de geest van een rusteloze jonge vrouw. Zal zij iets te maken hebben met de afkomst van Aggie?

Wat vind ik ervan?

Dit is de eerste keer dat ik een boek van Lucy Strange lees. Is het mij tegen gevallen? Nee totaal weg niet het boek ‘de geest en het meisje’ is namelijk opbouwend spannend en leest zich makkelijk weg. Na het lezen van dit boek ben ik dan ook wel nieuwsgierig geworden naar haar andere boeken: “Onze kasteel aan ze” en “Het geheim van het Nachtegaalbos”. Tijdens mijn volgende bieb uitje zal ik daar dan ook zeker eens naar zoeken.

Informatie

De geest en het meisje
Auteur: Lucy Strange
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025774769
Leeftijd: 10/11 jaar

Welk spannend leesboek zou ik volgens jou nog eens kunnen lezen?

Dit artikel is geschreven door: Vera de Jong

Geverifieerd door ExactMetrics