Thuisleven.com

Mevrouw Monopoly

We kennen allemaal wel het spel van Monopoly en zoals we allemaal ook wel weten zijn er heel wat verschillende varianten van Monopoly te koop. Ooit heb ik eens alle verschillende geprobeerd te sparen. Maar nadat ik er 8 in de kast had staan en er maar bij bleven komen, heb ik die verzameling een halt toegeroepen. Echter nu ik Mevrouw Monopoly voorbij zie komen begint er wel wat nieuwsgierigheid te borrelen. Is deze variant leuker dan de originele? Ga ik hier echt meer mee verdienen dan mijn partner? Tijd om te testen dus!

Mevrouw Monopoly

Alvorens je het spel begint te spelen is het raadzaam om de spelregels goed door te nemen. Ze zijn namelijk anders dan we gewend zijn. Zo beginnen vrouwen met m1.900 en mannen met een bedrag van m1.500. De figuurtjes zijn ook gemoderniseerd. De stations zijn vervangen voor Carpoolen  (als je hier op komt mag je meteen doorrijden naar het volgende vakje van Carpoolen, zo ben je sneller het bord rond). De huizen en hotels zijn vervangen voor hoofdkantoren en de bordvakjes zijn vervangen voor uitvindingen door dingen die niet zouden bestaan zonder de slimme vrouwen (denk aan een vaatwasser). Kijk op het achterkant van dit kaartje ook even voor wat meer informatie over de uitvinding.

Het spel

Iedereen zoekt een van de pionnen uit waarmee hij of zij gaat spelen. Zet ze op het start vak en gooi één voor één de dobbelstenen. Degene met het hoogste gegooide cijfer mag beginnen.

Het spel kan starten.
Gooi de twee dobbelstenen en verplaats je pion het gegooide aantal vakjes met de klok mee. Kijk waar je geëindigd bent en voer de regels voor dat vakje uit (kijk op het bordspel).
Als je op een onverkochte uitvinding beland moet je deze kopen of de bank gaat het veilen. Bij het kopen van de uitvinding betaal je het bedrag dat op het bord staat aangegeven. Gaat hij in de veiling dan begint het bieden bij m10. Hierna kunnen alle spelers steeds met m1 of meer hoger bieden. Wilt niemand de uitvinding kopen? Dan blijft hij van de bank.

Zoals we gewend zijn van het spel Monopoly vind je ook in dit spel de speciale actie vakjes (start, inkomstenbelasting en extra belasting, Kans en Algemene Fonds, Vrij parkeren, Slechts op bezoek en Naar de gevangenis. Als je het spel aan het spelen bent vind je de regels hiervoor in het spel.

Toch iets niet helemaal duidelijk? Raadpleeg dan de spelregels die met het spel zijn meegeleverd.

Conclusie

Ook dit spel is weer genieten geblazen. Ofschoon ik meestal win met Monopoly ben ik met dit spel helemaal een grote winnaar, met het gevolg dat niemand het meer met mij wilt spelen in dit gezin. Dat mag de pret echter niet drukken want ook als bankier haal ik mijn lol wel uit een avondje plezier.

Win jij vaak bij Monopoly?

 

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

54 reacties

 • Wat een leuke variant op de gewone monopoly zeg. ik win best wel vaak met monopoly, ik wil niet zeggen dat ik er goed in ben maar mss is de rest wel heel slecht erin haha.

 • Dit lijkt mij nou nog eens een leuke spel variant van Monopoly. Ben ik eens een keer in het voordeel als enige vrouw in een huishouden met 5 mannen. Misschien dat ik dan ook eens een keer ga winnen. Zeg wel altijd dat het maar een spelletje is, maar een keer de winnaar worden zou ook wel eens fijn zijn.

 • Wij zijn gek op spelletjes. Deze monopoly is erg leuk voor mijn dochter, kan zij proberen van haar broertjes te winnen!!!

 • Erg leuk voor de kinderen, ze houden erg van spelletjes om samen te spelen, doe erg graag voor ze mee !! Groetjes Anneliese

 • Echt iets voor mijn dochter, eindelijk kans om te winnen bij een spel omdat je vrouw bent 🙂 Ze had deze versie juist gisteren in de winkel gezien en meteen enthousiast!

 • Mijn vriendin en haar dochter spelen volgens mij iedere dag wel monopoly. Aangezien het een huishouden van alleen maar vrouwen is past deze monopoly editie hier perfect thuis. Ik zou hem dus voor de kerst aan hun geven.

 • Mijn man ziet soms best een beetje af met al die meiden in huis. Hoe tof als we hem ook nog eens kunnen ‘tergen’ met Mevrouw Monopoly! (tikkeltje leedvermaak en voorpret) Ach, we maken het heus wel goed met hem en zullen zonder mopperen (en in stilte) een F1 race naast hem op de bank volledig uit kijken! Mooi compromis toch?

 • Wat heb ik als kind veel monopoly gespeeld. Ik vond het een fantastisch spel. En je leert er ook nog eens bij. Je leert om inzichten te krijgen door bepaalde tactieken uit te voeren en je leert met geld om gaan. Tenminste als jet slim speelt met een beetje geluk. Dit is de andere variant erop. En deze zal ik ook wel samen met mijn gezin willen spelen. Kijken als ze net zo fanatiek zijn als hun moeder 😀

 • Heeel erg leuk als mijn 2 lieve kleindochters weer komen logeren! En vooruit, opa mag ook meedoen! 😉

  Duimen maarrr…

 • Mijn dochter is gek op het spelen van spelletjes! Deze variant van Monopoly zou een zeer welkome aanvulling zijn op haar collectie.

 • Zou dolgraag als vrouwen in huis eens de man goed verslaan.. help je zeker aan bekendheid en volg je overal.. zal onder meerdere blogs ook reageren.

 • hahaha, ik win echt nooit! maar gezellig vindt ik het wel altijd hoor. We hebben nu 3 verschillende Monopoly spellen, een vierde maakt het kwartet compleet

 • Wat een heerlijk spel lijkt me dit onze jeugd vind het leuk om samen een bordspel te spelen. Lijkt me super ze met dit spel te verassen

 • Wat een leuke uitvoering van het spell wat we allemaal kennen graag doe ik mee, voor mijn kinderen als sint kado

 • Een Mrs versie van het oeroude Monopoly spel zie ik helemaal zitten! Wat een leuke invalshoek is dit voor uren speelplezier. Ik loot graag mee en werk aan jullie fanclubuitbreiding!

 • Leuk voor de donkere en lange avonden. Monopoly dat is wel een tijdje geleden moet ik zeggen. En winnen daar ben ik zeker niet zo goed in 🙁 Misschien wel op deze manier 😉

 • Super leuke winactie. Leuk om eens een spel te hebben wat eens over vrouwen gaat all about feminism lijkt me onwijs leuk om met man lief te spelen. Hij kan al niet zo goed tegen zijn verlies dus dat wordt leuk ben helemaal dol op spelletjes spelen vind dat echt ouderwets gezellig❤️. Dus ik ga duimen dat ik deze mooie prijs in ontvangst mag nemen

 • Ik speel dit graag en vaak met de pleegzoon en ik win bijna altijd LOL
  Wij zijn er aan verslaafd en het is ook lekker avond vullend
  Ik hoop dit te winnen want onze is al aardig versleten en ook wat briefjes kwijt dus hard toe aan een nieuwe versie

 • Wat gaaf! Mijn dochter en ik zijn dol op monopoly, wat zou dat een leuk verjaardagscadeau zijn. Ze wordt komende maand 8 jaar en ik zou het haar zo gunnen. Kan niet wachten om dat snuitje te zien. Ik ga duimen!

 • Een van mijn favoriete spellen hoor, en deze versie klinkt wel weer erg leuk! Ik maak graag kans, zou een top Sint Kado zijn voor mijn dochter!

 • Ik heb thuis een Monopolyspel, maar die is al heel oud en te moeilijk voor de kleinkinderen.
  Deze lijkt mij erg leuk om samen met de oudsten te spelen.
  Wat een mooie uitgave met leuke figuurtjes.
  Leuk om te winnen en te spelen.
  Ik volg op Bloglovin en loot graag mee.

 • Graag, wij zijn echte spelletjesfanaten. De tijd thuis komt er ook weer voor aan. We spelen normaal altijd op de camping spelletjes, maar daar hebben we alles al afgesloten. Dus voor nu zou deze thuis gespeeld worden en zo gauw het weer camping weer is, gaat ie mee naar de camping.

 • Dat zou super zijn voor het verpleegtehuis om onze oudjes eens lekker te verwennen !
  Wat zouden ze blij mee zijn !!

 • Dit is een heel leuke variant op het al oude bekende Monopoly. Leuk om met het gezin in de komende wintermaanden te spelen. Dat lijkt me wel wat. Dan wordt het zo weer voorjaar.

 • het perfekte sinterklaaskado voor mijn 2 oudste kleindochters
  spelletjes spelen is een feest daarvan genieten die 2 toch het meest

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics