Thuisleven.com > Spellen & Puzzels > Mevrouw Monopoly

Mevrouw Monopoly

We kennen allemaal wel het spel van Monopoly en zoals we allemaal ook wel weten zijn er heel wat verschillende varianten van Monopoly te koop. Ooit heb ik eens alle verschillende geprobeerd te sparen. Maar nadat ik er 8 in de kast had staan en er maar bij bleven komen, heb ik die verzameling een halt toegeroepen. Echter nu ik Mevrouw Monopoly voorbij zie komen begint er wel wat nieuwsgierigheid te borrelen. Is deze variant leuker dan de originele? Ga ik hier echt meer mee verdienen dan mijn partner? Tijd om te testen dus!

Mevrouw Monopoly

Alvorens je het spel begint te spelen is het raadzaam om de spelregels goed door te nemen. Ze zijn namelijk anders dan we gewend zijn. Zo beginnen vrouwen met m1.900 en mannen met een bedrag van m1.500. De figuurtjes zijn ook gemoderniseerd. De stations zijn vervangen voor Carpoolen  (als je hier op komt mag je meteen doorrijden naar het volgende vakje van Carpoolen, zo ben je sneller het bord rond). De huizen en hotels zijn vervangen voor hoofdkantoren en de bordvakjes zijn vervangen voor uitvindingen door dingen die niet zouden bestaan zonder de slimme vrouwen (denk aan een vaatwasser). Kijk op het achterkant van dit kaartje ook even voor wat meer informatie over de uitvinding.

Het spel

Iedereen zoekt een van de pionnen uit waarmee hij of zij gaat spelen. Zet ze op het start vak en gooi één voor één de dobbelstenen. Degene met het hoogste gegooide cijfer mag beginnen.

Het spel kan starten.
Gooi de twee dobbelstenen en verplaats je pion het gegooide aantal vakjes met de klok mee. Kijk waar je geëindigd bent en voer de regels voor dat vakje uit (kijk op het bordspel).
Als je op een onverkochte uitvinding beland moet je deze kopen of de bank gaat het veilen. Bij het kopen van de uitvinding betaal je het bedrag dat op het bord staat aangegeven. Gaat hij in de veiling dan begint het bieden bij m10. Hierna kunnen alle spelers steeds met m1 of meer hoger bieden. Wilt niemand de uitvinding kopen? Dan blijft hij van de bank.

Zoals we gewend zijn van het spel Monopoly vind je ook in dit spel de speciale actie vakjes (start, inkomstenbelasting en extra belasting, Kans en Algemene Fonds, Vrij parkeren, Slechts op bezoek en Naar de gevangenis. Als je het spel aan het spelen bent vind je de regels hiervoor in het spel.

Toch iets niet helemaal duidelijk? Raadpleeg dan de spelregels die met het spel zijn meegeleverd.

Conclusie

Ook dit spel is weer genieten geblazen. Ofschoon ik meestal win met Monopoly ben ik met dit spel helemaal een grote winnaar, met het gevolg dat niemand het meer met mij wilt spelen in dit gezin. Dat mag de pret echter niet drukken want ook als bankier haal ik mijn lol wel uit een avondje plezier.

Win jij vaak bij Monopoly?

 

Miranda

Verloofd met Tom en moeder van Daan, Vera, Tim en Iris.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zul je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakantie's, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

54 reacties