Selecteer een pagina

Kikkers en padden zijn nuttige en fascinerende dieren om in je tuin te hebben. Ze eten insecten, slakken en andere plagen die schadelijk kunnen zijn voor je planten en bloemen. Daarnaast zijn kikkers en padden ook gewoon leuk om naar te kijken en te horen. Hier zijn enkele tips om kikkers en padden in je tuin te verwelkomen en te verzorgen.

Zorg voor een schuilplaats voor kikkers en padden

Kikkers en padden hebben een veilige en beschutte plek nodig om te schuilen en te rusten. Je kunt bijvoorbeeld een stapel stenen, houtblokken of takken aanleggen waar ze onder kunnen kruipen. Je kunt ook een kikkerhuisje maken van een houten kistje of een bloempot, met een opening voor de ingang.

Maak een vijver

Kikkers en padden hebben water nodig om te drinken en te paren. Een vijver in je tuin is daarom een geweldige manier om ze aan te trekken. Zorg ervoor dat de vijver niet te diep is en dat er een ondiep gedeelte is waar de kikkers en padden kunnen zitten. Plant ook waterplanten in de vijver om schuilplaatsen te creëren.

Bied voedsel aan

Kikkers en padden eten voornamelijk insecten, slakken en wormen. Door je tuin zo in te richten dat deze aantrekkelijk is voor insecten, trek je ze vanzelf aan. Je kunt ook speciaal kikker- en paddenvoer kopen bij een dierenwinkel.

Gebruik geen bestrijdingsmiddelen

Bestrijdingsmiddelen zijn schadelijk voor kikkers en padden, dus vermijd het gebruik van chemicaliën in je tuin. Probeer in plaats daarvan natuurlijke methoden te gebruiken om plagen te bestrijden, zoals het planten van kruiden die insecten afweren.

Houd het rustig

Kikkers en padden zijn gevoelige dieren die rust nodig hebben. Voorkom daarom harde geluiden en trillingen in je tuin, zoals luide muziek en het gebruik van een grasmaaier op ongepaste momenten.

Door deze tips op te volgen, kun je kikkers en padden verwelkomen in je tuin. Het is belangrijk om deze dieren te koesteren en te helpen, aangezien ze vaak bedreigd worden door habitatverlies en vervuiling. Geniet van het gezelschap van deze fascinerende dieren en help tegelijkertijd bij het bestrijden van plagen in je tuin.

Lees ook:

Welke dieren zie jij graag terug in de tuin?

Foto: Pexels

Geverifieerd door ExactMetrics