Selecteer een pagina

Voor jonge gezinnen wacht deze zomer een spannend nieuw avontuur in de Tiroler Zugspitz Arena: wandelen met je smartphone. In de bergen zijn zes digitale belevingsroutes uitgezet, speciaal ontworpen voor jonge wandelaars. Hierdoor kunnen kinderen spelenderwijs leren over de natuur en geschiedenis van de regio. Meer informatie vind je op www.zugspitzarena.com.

Ontdek de avonturenpaden

Deze avonturenpaden liggen verspreid over het prachtige natuurgebied, zodat gasten uit Ehrwald, Lermoos, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang en Berwang elk een unieke belevingsroute kunnen volgen. Kleine avonturiers ontdekken met behulp van een smartphone verschillende belevingswerelden rond de fictieve personages Cora, Mia, Castor, Augustus, Johann en Finn.

QR-code en app

Om toegang te krijgen tot de digitale themaroutes scan je aan het begin van de route gratis een QR-code. Een app dient als navigator onderweg om de verschillende stations te vinden. De applicatie gebruikt het GPS-signaal om te herkennen wanneer het volgende digitale markeerpunt nadert en opent automatisch de informatie over het station.

“Door digitale technologie te gebruiken, hebben we onnodige inmenging in de natuur vermeden,” aldus Petra Fraune, directeur van de Tiroler Zugspitz Arena Tourism Association. “We richten ons op kinderen en gezinnen met tieners door wandelen tot een avontuur te maken met games, fun, smartphones, actie en natuur.”

Telefoon in een hand. Op het scherm is te zien wat je na het scannen van de QR code kunt zien.

Zes plaatsen, zes paden, zes avonturen

De digitale routes, elk met een eigen thema en liefdevol geïllustreerde hoofdpersoon, zijn te vinden in Ehrwald, Lermoos, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang en Berwang. De zes interactieve paden zijn allemaal vier tot vijf kilometer lang. Elke wandeling duurt één tot twee uur en is doorspekt met educatieve audiogidsen, video’s, minigames en puzzels.

Na het voltooien van alle stations wordt een badge geüpload naar de digitale verzamelpas. Deze badges kunnen bij de plaatselijke VVV-kantoren worden ingeruild voor een gratis kindertattoo. De thema’s zijn historisch of natuurgerelateerd en bieden uitdagingen voor elke leeftijd.

Maak kennis met de hoofdpersonen

In Lermoos kun je langs de Via Augusta in de voetsporen treden van de Romeinen met avonturier Augustus. In Heiterwang beleeft het visje Finn een spannende speurtocht naar de Heiterwangsee. En in Berwang leren zelfs de allerkleinsten op het meditatiepad met Koe Mia hoe fijn een kleine ontspanningssessie is. Johann neemt je mee naar vervlogen tijden in Bichlbach. In Biberwier kunnen kinderen de schuilplaats van de slimme bever Castor vinden en alles leren over het leven van bevers. De zoektocht naar bergleeuwin Cora in Ehrwald is pure sensatie. Het verhaal gaat over een circusleeuwin die jaren geleden ontsnapte. Wie zal haar vangen?

Met deze digitale belevingsroutes wordt wandelen in de Tiroler Zugspitz Arena een avontuur voor het hele gezin. Kinderen leren spelenderwijs over natuur en geschiedenis terwijl ze genieten van de prachtige omgeving.

Lees ook:

Welk vakantieland is bij jullie favoriet?

Foto’s: Van de Vorst PR

Geverifieerd door ExactMetrics