Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Manfred – het Waterschaap

Manfred – het Waterschaap

Heb jij ooit al eens een schaap gezien met een snorkel, duikbril en een zwemdiploma? Nee ?!?
Lees dan snel verder om kennis te maken met Manfred. Hij is namelijk het eerste schaap met deze ambities. Zal het hem lukken om zonder zwembandjes door het water te zwemmen?

Het waterschaap

Manfred spendeert heel wat uren langs de waterkant. Hij zit dan met zijn pootjes in het water te dromen over hoe hij de schoolslag, de rugslag en de vlinderslag maakt door het water heen. Tegen het advies van zijn vader en moeder in springt hij op een dag in het water. Het water is heerlijk koel en lekker nat. Manfred geniet met volle teugen, totdat zijn vacht zoveel water op heeft gezogen dat hij dreigt te verdrinken. Gelukkig kunnen de andere schapen hem redden. Zal het Manfred ooit lukken om lekker vrij te kunnen zwemmen?

Onze mening

Persoonlijk ben ik dol op verhalen die makkelijk te lezen zijn voor het slapen gaan. Zeker als die verhalen ook nog eens hilarisch blijken te zijn. Het doorbreekt, vind ik, het saaie riedeltje van bedtijd. Ofschoon het naar bed brengen natuurlijk een mooi moment van de dag is, is het ook een moment die ik ondertussen wel al ken (lees: ik heb vier kinderen).
Het Waterschaap is een vrolijk verhaal, dat zich lekker vlot weg leest en toch wel behoorlijk humoristisch is! Het doet mij ook wel een beetje denken aan onze jongste dochter. Die wilt namelijk ook altijd iets anders dan de rest…

Informatie

Auteur: Annelies van Uden
Illustrator: John Rahou
ISBN: 9789051166729
Uitgeverij: De Vier Windstreken

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics