Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > De woonbootbende- Barbara Scholten

De woonbootbende- Barbara Scholten

Ik kan zo genieten van onze boekenwurm. Onlangs kwam ze ’s morgens vroeg uit bed, enthousiast kwam ze onze slaapkamer binnen met de mededeling: ‘mama, dit boek heb ik alweer uit en hij is leuk. Jij moet deze ook lezen’. En zo werd mijn te lezen boekenstapel nog groter. Waarom onze dochter het zo leuk vond en wat ik er van vond? Dat lees je vandaag.

Het verhaal

Roef woont met zijn familie op een woonboot. Samen met zijn vriendinnetje Arie, die eigenlijk Ariane heet, spelen ze de hoofdrol in dit boek. De meeste verhalen spelen zich af rondom de woonboot, waar ze van alles bedenken en meemaken. Zo besluiten ze op een dag om een motorbende te gaan bespioneren. Roefs zus Wies gaat ook mee en tijdens deze ontdekkingstocht komen ze op het idee om een club op te richten. Dat is het begin van de woonbootbende. In twaalf verhalen lees je de avonturen van deze bende. Zo bedenken ze een plan om hun vermiste kat KitKat boven water te krijgen en ontdekt Roef dat klasgenoot Mo een geheim met zich meedraagt. En wanneer Mo in de problemen lijkt te zitten probeert Roef hem te helpen. Zou dat goed gaan?

Onze mening

In eerste instantie dachten wij dat het boek één verhaal was. Maar het boek bestaat uit twaalf op zichzelf staande verhalen. De verhalen zijn geschreven in de ik-vorm, Roef neemt je mee in zijn leven op de woonboot en als bendelid. De verhalen zijn leuk, grappig en lezen vlot weg. Er staan geen moeilijke woorden in. De namen van de dieren in de verhalen zijn erg grappig bedacht. Zo heet de kat KitKat bijvoorbeeld. Aan de binnenkant van de kaft maak je kennis met Roef, Wies, Arie, IJf, Mo en de dieren. Leuk, zo heb je meteen een beeld bij ze.

Bij het zien van de titel ‘woonbootbende’ hadden wij wel wat meer spanning verwacht. De belevenissen zijn wat gewoontjes, maar dat neemt de pret niet weg. Het zijn heerlijke verhalen om als 8 jarige zelf te lezen of om voor te lezen vanaf 7 jaar. Omdat de verhalen op zichzelf staan is dit boek ook een fijn voorleesboek. Je hoeft niet midden in een verhaal te stoppen om een andere keer verder te gaan. Ook kun je het boek net als mijn dochter gewoon in één ruk uit lezen. Er zijn niet veel illustraties te vinden, maar omdat het zo beeldend beschreven is hebben wij dit ook niet gemist. De illustraties die er te vinden zijn passen wel goed bij de verhalen.

En bij het schrijven van deze recensie benadrukt mijn boekenwurm dat ik er wel echt in moet zetten dat ‘het gewoon een heerlijk boek is om te gaan lezen’. Wil je weten of dit ook een ‘heerlijk’ boek voor jou is? Klik dan hier voor een leesfragment.

Boekinformatie

Titel: De woonbootbende
Auteur: Barbara Scholten
Illustrator: Iris Boter
Uitgever: Ploegsma
ISBN: 9 789021 678696
Prijs: € 13,99

We horen graag wat jij van dit boek vindt?!

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics