Selecteer een pagina

De ruimte is een magische en bijzondere plek. Een plek waar maar heel weinig mensen komen. Maar wat als je als klein kind zijnde graag tussen de sterren wilt wonen? In het boek “Lichtjes uit de ruimte” van De Vier Windstreken volgen we Emma die deze bijzondere wens heeft.

Lichtjes in de ruimte

Toen Emma klein was, glipte ze op een avond uit huis om het bos in te gaan. Op de sterrenrots (die ze zelf zo noemde) zat ze met haar zaklamp te schijnen naar de sterrenhemel in de hoop dat iemand haar lichtje zou zien. Ze knipte het lichtje aan en uit, en aan en uit, en aan en…
Ineens waren er hele andere lichtjes en staat ze in een ruimteschip. Hier maakt ze een vriend en samen hebben ze een geweldige tijd. Tot ze op een scherm haar ouders ziet.

Jarenlang kwam Emma terug naar de sterrenrots in de hoop haar vriend nog eens te zien. Maar zal dat ooit nog eens gebeuren?

Conclusie

Lichtjes uit de ruimteMet regelmaat recenseer ik boeken voor uitgeverij De Vier Windstreken. Uitgeverijen hebben meestal toch hun eigen stijl. Dat zie je bij De Vier Windstreken ook goed terug komen. Ze verkopen veel kinderboeken die rijk zijn aan illustraties. Ook Lichtjes in de ruimte is zo’n boek met prachtige illustraties. Op een merendeel van de pagina’s staan zelfs meerdere illustraties. Het boek is mede daardoor een mengeling tussen een prentenboek / leesboek en tijdschrift. Zie dat maar eens in één vakje te proppen 😉

Heerlijk boek met een leuke boodschap.

Informatie

Lichtjes uit de ruimte
Auteur: David Litchfield
Illustraties: David Litchfield
ISBN: 9789051167740
Uitgeverij: De Vier Windstreken

Geverifieerd door ExactMetrics