Selecteer een pagina

Iedereen kent de blokjes van Lego, wat zijn er prachtige dingen te maken en te kopen. Zo is er de Lego Juniors serie voor de beginnende bouwer die niet meer met Lego Duplo willen bouwen maar de “gewone”Lego nog net te moeilijk is. In Lego Junior serie heb je jongens- en meisjes sets. De Lego Junior serie is voor kinderen van 4-7 jaar.
Daarna kan je naar “gewone” Lego en gaat er een hele wereld voor je open. Er zijn meer dan 24 thema’s zoals Elves, Creator, Ninjago, Friends, Minecraft en Technic. Ze zijn voor verschillende leeftijden en ook binnen ieder thema zijn er verschillende leeftijdscategorieën.

Lego City

Het thema Lego City is verdeeld in kleinere werelden namelijk vliegveld, vuur, vulkaanonderzoekers, dorp, ruimte etc. Bij ons in huis is er veel Lego City, o.a. het politiebureau, de brandweerkazerne en sinds kort ook de Lego City Veerpont (60119) uit de wereld geweldige voertuigen. Jonathan is 6 en heeft er zelf voor gespaard, dus toen hij het gekocht had was hij dolblij!

De Veerpont

De Lego City Veerpont heeft als leeftijdscategorie 6-12 jaar. In de doos zitten vier zakken die keurig genummerd zijn, één grijze plaat, twee groene platte platen en een stickervel. Natuurlijk zitten er ook de boekjes bij in totaal drie. Als je met boekje 1 begint wordt er duidelijk welke zak je moet open maken en kan je stap voor stap aan de slag. Als je het eerste boekje uit hebt, heb je een mooie rode sportwagen gebouwd en twee mini figuren: de bestuurster van de sportwagen en de kapitein van de veerpont.

Boekje 2 en 3

De boekjes 2 en 3 heb je nodig om de veerpont te bouwen. Jonathan kreeg de pont goed in elkaar, zeker te makkelijk voor de wat oudere kinderen. Maar dat maakt het niet minder mooi en aantrekkelijk om te hebben en bouwen. De veerboot kan namelijk aan twee kanten de hekken laten zakken om op en weer van de pont af te rijden. Er zit ook een stuurhut op de veerpont en dat maakt het extra leuk. De veerpont heeft een lengte van maar liefst 34 cm. Dus naast de rode sportwagen, die bijgeleverd is, kunnen er een auto of meerdere motoren mee naar de overzijde. De set is een echte aanrader en er wordt veel mee gespeeld.

De Lego Veerpont is o.a. online te koop voor €28.99

Lees ook:

Welk Lego item is bij jullie favoriet?

Geverifieerd door ExactMetrics