Thuisleven.com
LEGO® schoonmaken
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Schoonmaken > Incomplete LEGO® sets en hoe maak je LEGO® schoon

Incomplete LEGO® sets en hoe maak je LEGO® schoon

Al jarenlang vragen onze kinderen voor verjaardagen, Sinterklaas en Kerst LEGO® als cadeau. De jongens zijn meer van de LEGO® City en Ninjago en de meiden vinden de LEGO Friends collectie helemaal het einde. Erg leuk zijn natuurlijk de nieuwe sets die elk jaar weer uit komen. We hebben intussen dan ook al heel wat LEGO® gespaard. Er is alleen één groot nadeel aan LEGO®: de stukjes zijn snel opgezogen.

Na jarenlang te hebben gespeeld met LEGO® is er dan ook met regelmaat een set te vinden die niet meer compleet is. In enkele gevallen is dat geen probleem, maar soms zijn de stukjes van cruciaal belang. Dan is het toch maar wat fijn om een website te hebben waar losse LEGO® stenen te koop zijn zodat de incomplete sets weer compleet gemaakt kunnen worden. Vergeet echter niet om met regelmaat LEGO® schoon te maken. Ik leg je graag uit hoe je dit het beste kunt doen.

LEGO® schoonmaken

LEGO® kun je het beste met de hand schoon maken met een temperatuur van maximaal 40ºC. Hogere temperaturen kan de kwaliteit van onderdelen aantasten. Tevens is het slim om rekening te houden met LEGO® stenen die een opdruk of sticker hebben. Water of een sopje kunnen dit verwijderen en/of aantasten, dat zou zonde zijn. Tevens moet je waakzaam zijn voor LEGO® met elektronische onderdelen zoals kabels, motoren, batterijvakjes enzovoorts. Wil je deze schoonmaken dan kun je het beste wat alcohol (70%) nemen en met een doekje de stenen afnemen.

De stenen die geen stickers of elektrische onderdelen hebben kunnen in een partij gewassen worden. De kleuren van LEGO® geven namelijk niet af. Wil je graag wat schoonmaakmiddel gebruiken dan raad ik je aan om wat afwasmiddel aan het water toe te voegen. Afwasmiddel is toch een stuk milder dan allesreiniger. Ruiken de steentjes muf dan schenk je een beetje azijn toe aan het water. Spoel de stenen na het reinigen goed af met water.

LEGO schoonmakenTip: LEGO® heeft erg kleine onderdelen die makkelijk door de gootsteen weggespoeld kunnen worden. Gebruik daarom een zeef waar zelfs het kleinste LEGO® steentje niet door heen gaat. Anders blijf je nieuwe onderdelen bestellen, voor dat geld kun je toch beter een nieuwe set kopen.

Laat LEGO® na het wassen drogen in de lucht. Lekker goedkoop en het beste resultaat.

LEGO® in de wasmachine

Ofschoon LEGO® het niet aanbeveelt om LEGO® in de wasmachine te reinigen weet ik dat er genoeg mensen zijn die dit wel doen. Wil je het jezelf ook gemakkelijk maken neem dan twee kussenslopen. Kiep in een sloop een partij LEGO® en bind aan het uiteinde een elastiek erom heen zodat de LEGO® er niet uit kan. Doe deze sloop in een andere kussensloop en bind ook hier weer een elastiek om heen. Kies nu een kort programma uit met een maximum temperatuur van 40ºC. Nadat de wasmachine klaar is haal je de LEGO® eruit en legt dit te drogen in de lucht.

Lees ook:

Spelen jouw kinderen met LEGO®?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

14 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics