Selecteer een pagina

Pasen komt vroeg dit jaar! Vlak voordat ik op dienstreis moest naar India, kreeg ik van Overhemden.com een pakketje toegezonden met weer een mooi shirt ter review. En na het vorige prachtige exemplaar van merk “Arrow”, keek ik zeer zeker uit naar het vervolg van onze samenwerking. Helaas was er niet genoeg tijd tussen het ontvangen van het pakketje en de deur achter me dicht trekken om het vliegtuig te halen. Dus lag het over-hemd op me te wachten bij terugkomst. En dat bleek helemaal zo verkeerd niet.

Persoonlijk vind ik India namelijk niet zo’n heel fijn land om naar toe te moeten reizen. Hygiëne staat niet zo heel hoog op de ranglijst van belangrijke dingen aan die zijde van de aardbol. Dat betekent dat ik een sterke drang heb om na terugkomst meteen onder de douche te springen en me daarna te steken in vers gewassen en gestreken kleding. En nu dus in een hagelnieuw shirt van The Circle of Gentlemen van Wit Design Taelor WS, zo blijkt na openen van de verpakking.

Italiaanse snede

Bij opening dacht ik aanvankelijk weer een mooi eenvoudig wit shirt gekregen te hebben. Maar niets bleek minder waar. Bij nadere inspectie bleek in het witte, hoogwaardige katoen een prachtig werkje verweven te zijn. En dit is exact waar ik van houd. Op afstand een gewoon, mooi wit shirt in een slank afkledende Italiaanse snede (Slimfit). Maar van dichter bij een elegant detail van hoge kwaliteit, die het geheel boven gewoontjes uittilt naar smaakvol en subtiel opvallend. Kortom weer een schot in de roos.

Oer Hollands product

In de begeleidende brief van Overhemden.com kon ik lezen waar het merk “The Circle of Gentlemen” vanaf komt. Blijkt een oer Hollands product te zijn. Die waren mijn tot nu toe nog geheel onbekend, maar na wat googelen, leerde ik dat de oprichters Janjaap van Gent en Michel van Kommer, dit merk hebben opgericht met mensen zoals mij in gedachten. Het werd namelijk opgericht in 2006 met de introductie van een hemd met een hoge kraag, wat tegengesteld was aan de toen gangbare modetrends. En ik houd wel een beetje van tegen de stroming inzwemmen. Als het maar subtiel is.

Sterker nog, deze twee heren ontwikkelden een methode van productie waarbij de boord van het hemd strak rechtop blijft staan zelfs na wassen. Bovendien hadden ze de vooruitziende blik om deze innovatie in een patent om te zetten, wat betekent dat alleen zij (en mensen die zij toestemming geven) deze unieke ontwerpmethode mogen toepassen. Dat kan ik als manager van een Research en Development afdeling wel waarderen. Maar wat me nog meer aanspreekt is het feit dat het merk na introductie zich vooral richt op het elegante premium segment in de overhemden wereld en zich onderscheidt door smaak, kwaliteit en details. En deze details zijn duidelijk zichtbaar in mijn exemplaar van “The Circle of Gentlemen” Design Taelor WS.

Subtiliteit en detail

En zoals al gezegd dat is precies wat ik zoek. Een op het eerste oog, normaal shirt van mooie kwaliteit die bij een tweede blik toch meer opvalt door subtiliteit en detail. Kortom, beste Overhemden.com, het is mooi, zit als gegoten en is een genot om te mogen dragen na een halve week door een stoffig, klef en minder dan schoon India te hebben gereisd. Geïnteresseerd na deze blog? Kan ik me best voorstellen. Zoek snel je eigen shirt uit op overhemden.com, ze hebben keuze uit meer dan 2000 exemplaren.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics