Thuisleven.com
Thuisleven.com > Verzorging > Zonbescherming > La Roche-Posay SPF 50+ lotion

La Roche-Posay SPF 50+ lotion

Al een paar weken is het erg warm in Nederland. De zomerkleding is gelukkig al flink gedragen en ook het zwembad staat weer op, maar bij zon hoort ook verbranden, maar dat willen wij natuurlijk voorkomen. Als we naar buiten gaan dragen we bij zonnige dagen een pet en smeren we ons in met een goede zonnebrand crème.

Mijn dochters en ik hebben een erg zongevoelige huid. Zelfs in de schaduw verbrand ik. Mijn dochters kunnen er gelukkig iets beter tegen, maar het insmeren wordt regelmatig herhaald.

Voor deze review ontving ik een tube van 250 ml van La Roche-Posay en omdat het weer ons meezit, zijn we hem maar meteen gaan testen.

La Roche-Posay

De missie van La Roche-Posay is een beter leven voor de gevoelige huid en het wordt aanbevolen door dermatologen wereldwijd. In de producten zit irritatie-kalmerend thermaal water uit Frankrijk en alle producten zijn door volwassenen op allergieën getest. De vinden dat ze de verantwoordelijkheid hebben voor een beter leven voor morgen voor mens en planeet.

De lotion

De lotion heeft SPF 50+ en is geschikt voor de gevoelige kinderhuid, bij extreem felle zon en zelfs bij zonne-intolerantie. Het heeft een zeer hoge, brede en fotostabiele UVA- en UVB- bescherming en is waterproof. Het zit in een handige tube die ook lekker groot is en we lang mee vooruit kunnen.

Onze mening

De kinderen zijn zojuist ingesmeerd, de lotion smeert zich gemakkelijk uit en plakt niet. Ook ruikt het niet zo erg naar zonnebrandcrème ook de tube is gemakkelijk in de hand te houden en het trekt heel snel in, dat valt zelfs mijn oudste dochter op.

De kinderen zijn daarna het zwembadje in gedoken en de zon brand flink, dus na het zwemmen worden ze weer ingesmeerd. Omdat deze lotion zeer waterbestendig is, mag het ook aangebracht worden op de niet afgedroogde, natte huid. Dat werkte zeer goed. Geen witte waas, plakte niet en het belangrijkste de kinderen waren weer meteen beschermd.

En ook al is het een crème voor kinderen ook ik gebruik hem gewoon en hij bevalt goed. Normaal ga ik er van zweten en plakken, maar bij deze niet.

Lees ook:

Hoe beschermen jullie je huid tegen de zon?

Bianca

Moeder van 2 meiden en werkzaam in de thuiszorg

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Dat klinkt als een hele ideale zonbescherming. Wij gebruiken vaak nivea of Ambre Solaire, maar wel net 1+1 gratis acties hihi

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics