Selecteer een pagina

Met “Ik kan koken” in de hand voel je meteen de kriebels om samen de keuken in te duiken. Of je nu jonge kinderen hebt die stap-voor-stap willen leren koken, of oudere keukenexperts in de dop, dit boek biedt een culinaire reis voor alle leeftijden.

Eenvoud en uitdaging: recepten, technieken en meer

Ontdek in dit kookboek een scala aan gerechten, van eenvoudige omeletten tot zelfgemaakte pizza’s, en van verleidelijke chocolademousse tot traditionele appeltaarten. De auteur neemt je mee door belangrijke basistechnieken, handige tips en biedt kennis over producten, met de verkrijgbaarheid ervan per seizoen. Elk recept wordt geïllustreerd met stap-voor-stapfoto’s en tekeningen, waardoor koken een feest wordt.

Mijn ervaring met “Ik kan koken”

Dit kookboek is niet alleen een schatkamer van recepten maar ook een visueel feest. Mooi vormgegeven en rijk geïllustreerd met stap-voor-stapillustraties en foto’s. Met meer dan 125 inspirerende en eenvoudige recepten biedt het 1000 tips om zelf te leren koken. Wat mij bijzonder aanspreekt, is de overzichtelijke inhoudsopgave en de duidelijke aanduiding per categorie. Het boek begint zelfs met de essentiële aspecten van koken, inclusief handige illustraties, wat het tot een waardevol naslagwerk maakt.

Wat het boek onderscheidt, is de doordachte benadering van seizoenskoken. Voordat je bij de recepten komt, wordt eerst uitgelegd wat het verschil is tussen zomer- en wintergroenten, met nuttige informatie over schil- en snijtechnieken. Dit aspect van duurzaamheid en bewust koken spreekt me enorm aan en maakt het boek niet alleen een kookgids maar ook een leerzaam instrument voor jonge chefs.

Daarnaast valt de levendigheid van het boek op door de overvloed aan foto’s en illustraties. De combinatie van beiden maakt de recepten tastbaar en inspireert tot culinaire avonturen in de keuken.

Kortom, “Ik Kan Koken” verdient een plek in elke keuken, waar het niet alleen de smaakpapillen verwent maar ook de kookkunst stimuleert, ongeacht de leeftijd.

Conclusie: een culinaire reis voor het hele gezin

“Ik Kan Koken” is niet zomaar een kookboek; het is een culinaire ontdekkingsreis die jong en oud samenbrengt in de keuken. Met een overvloed aan recepten, nuttige tips en een focus op seizoenskoken, wordt dit boek een onmisbaar hulpmiddel in het creëren van heerlijke gerechten en het ontwikkelen van kookvaardigheden. Een waar genot voor thuiskoks van alle niveaus (met kinderen).

Win

Thuisleven mag 2 boeken verloten onder de de deelnemers. Deelnemen aan de winactie is heel eenvoudig. Laat onder dit artikel en onder 2 willekeurige andere artikelen op Thuisleven.com een reactie achter.

De winactie liep tot en met 10-12-2023.

Informatie

Ik kan koken
Auteur: Hifumiyo Davidson
Vertaling Aniek Njiokiktjien
Illustraties in kleur van HifuMiyo & Nina Davidson
Uitgever: Querido
EAN: 9789045129143

Lees ook:

Welk kookboek gebruik jij vaak?

Foto’s: Miranda de Jong
#spon *affiliate

Geverifieerd door ExactMetrics