Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Kerst vieren met PiXi boekjes

Kerst vieren met PiXi boekjes

Mag jouw kindje ook de schoen zetten en wil je graag iets anders dan snoepgoed? Overweeg dan eens de PiXi boekjes. Deze boekjes zijn klein, goedkoop en daardoor een ideaal cadeau om te geven. Bovendien zijn de PiXi boekjes er in verschillende thema’s waaronder Kerst. Dat sluit dan weer heel mooi aan bij het feest dat na Sinterklaas komt…

Karo en het avontuur op het ijs

Teun en Karo bouwen aan de rand van de zee een roven van ijsschotsen. Ze hebben al heel wat brokken verzameld. Dan ziet Teun een grote brok liggen. Hij rent het ijs op tot opa “stop!” roept, terwijl hij komt aangehold. Op het ijs is het veel te gevaarlijk. En daar heeft opa een mooi verhaal over…

Berkie wil een kerstboom zijn

Toen Berkie heel klein was, waaide hij met de wind mee. Zodoende kwam hij terecht in het bos tussen allerlei bomen. Die bomen zien er allemaal anders uit dan Berkie. Berkie is namelijk een Berk en de andere bomen zijn dennenbomen. Toch geeft dat niks want alle bomen kunnen het goed met Berkie vinden. Maar zodra de winter begonnen is staat Berkie er een beetje zielig bij. De andere bomen hebben naalden en zullen uiteindelijk bij gezellige families in de woonkamer komen te staan als kerstboom. Wat de dennenbomen ook zeggen, Berkie is niet te troosten. Totdat de vrienden van Berkie een plan bedenken.

De kerststal

Feline en Kasper zijn dol op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Ze zijn dan ook erg blij als de kerststal, die opa gemaakt heeft, van zolder af komt. Maar wat zien ze als ze de doos open maken?!?

Wie maakt de mooiste sneeuwpop?

Als je een groep kinderen een sneeuwpop laat maken en er is een wedstrijd om de mooiste sneeuwpop te maken dan heb je al snel een probleem. Zodoende bedenken de kinderen dat ze de sneeuwpop maar moeten gaan versieren om zo een winnaar te kunnen kiezen. Waar zullen ze allemaal mee aan komen zetten?

Wat vinden wij ervan?

De PiXi boekjes zijn en blijven leuk om te krijgen en te geven. Ze zijn lekker klein van formaat en passen daardoor in alle tassen. Zo heb je altijd een boekje bij de hand voor je kleine ukkepuk. Leuke en vlotte verhalen die je even mee slepen in een andere wereld. De boekjes staan vol met rijke illustraties. Vergeet niet om de achterkant van de boekjes te bekijken voor het leuke extraatje. Zo kun je knutseltips aantreffen, maar ook een raadseltje of een zoekplaatje. Of vind jij iets heel anders? Spannend!

Informatie

Halloween PiXi boekjes
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Prijs: €0,99 per boekje
Karo en het avontuur op het ijs. Pixi serie 7 nr. 057 ISBN: 9789050652568
Berkie wil een kerstboom zijn. Pixi serie 7 nr. 050 ISBN: 9789050652490
De kerststal. Pixi serie 7 nr. 055 ISBN: 9789050652544
Wie maakt de mooiste sneeuwpop? Pixi serie 7 nr. 052 ISBN: 9789050652513

Op Thuisleven hebben we meerdere artikelen omtrent Kerstmis geschreven ook zijn er al meerdere recensies geschreven van de boeken van De Vier Windstreken.

Lees ook:

Ben jij bekend met de PiXi boekjes?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics