Ik hoor je denken? Homesale? Billy & Lilly? Wie zijn dat? Kinderkleding? Huh, waar gaat dit over? Nou dat vertel ik je graag.

Ongeveer 5 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met kleding van het Nederlandse merk Billy & Lilly. Onze dochter was toen nog een dreumes, en ik had een supertof vrolijk sterrenjurkje met bijpassende legging gekocht. Het stond haar ontzettend leuk, zat goed, werd ook niet pillig en na het wassen bleef de kleur ook nog eens goed. Dit vond ik opvallend in positieve zin. Want dat kon ik niet van alle kledingmerken zeggen. We kregen ook veel reacties van ‘wat een leuke kleren heeft ze aan’, en ‘waar heb je die gekocht?’. Als ik vertelde dat het van Billy & Lilly was, kreeg ik elke keer te horen: ‘Billy & Lilly? Nog nooit van gehoord. Maar wel erg leuk!’. Dit eerste setje van Billy & Lilly maakte mij erg enthousiast, en zo kwam er in de loop van de tijd wel eens wat vaker kleding van Billy & Lilly in huis.

Voor jongens en meisjes!

Billy & Lilly heeft kleding voor zowel jongens als meisjes. De kleding begint bij maat 50 en gaat door tot en met maat 152. Ik vind het leuke en lekker zittende kleding en ook betaalbaar. Kleding van Billy & Lilly vindt je niet in winkels, maar wel online via hun eigen webshop Billy & Lilly. Hierdoor is de kans ook groot dat je kind niet in kleding loopt waar de rest van je naaste omgeving ook inloopt. Wat nog wel eens het geval kan zijn, zeker als je maar een paar winkels in de buurt hebt of graag bij grote bekende winkels shopt.

Homesale

Omdat ik het een leuk merk vind, werd ik gevraagd of ik interesse had in een homesale. Hierbij komt er een consulente aan huis met, in dit geval, de zomercollectie 2017. Nou, dat leek mij wel wat, dus zei ik ‘ja’. Voor een homesale wordt gevraagd of je in ieder geval 8 personen wilt uitnodigen. Ik nodigde er 10 uit, waarvan er uiteindelijk 8 kwamen. Inclusief mijzelf waren we met 9 dames. De avond begon om 20.00 uur. Een half uur voor die tijd kwam de consulente van Billy en Lilly. Zij kon op haar gemak alles klaarzetten, twee kledingrekken werden in de woonkamer neergezet. Een rek voor jongens en een rek voor meisjeskleding. Op de eetkamertafel werden leggings, sokken en foto’s neergelegd.  De een na de ander druppelde rond 20.00 uur binnen en werd welkom geheten door de consulente. Daarna gaf ze een korte toelichting en aansluitend kon je op je gemak lekker gaan snuffelen.

Bestellen en ontvangen

Het ging er heel gemoedelijk aan toe. De consulente was op de achtergrond aanwezig, niemand van ons voelde zich gedwongen om wat te kopen. Vragen werden door haar beantwoord, en wanneer je moeite had met een leuke combinatie zoeken dan hielp ze je ook. Ook konden de meegebrachte foto’s je helpen om een leuke outfit uit te zoeken. Er kan veel meer gecombineerd worden dan je denkt. Wanneer een maat niet aanwezig was, kon het besteld worden. Was je klaar met shoppen dan kon je je bestelling doorgeven, en dan kon het wachten beginnen. Maar niet lang, want er werd snel geleverd. Vier dagen later werd er bij mij thuis een grote doos bezorgd met de bestelde kleding, en kon ik de kleding bij de mama’s gaan afleveren.

Billy & Lilly

Gratis cadeau

Als gastvrouw mag je uit een tas een cadeautje grabbelen. Ik koos voor een rompertje met bijpassend mutsje voor mijn nichtje/neefje die elk moment geboren kan worden. Wanneer de verkopen, inclusief retouren, zijn verwerkt mag je als gastvrouw voor 5% van het totaalbedrag nog wat uitzoeken. Dat is leuk meegenomen. Maar daar ging ik niet op wachten. Ik kocht alvast een stoer zomerjurkje voor onze dochter, die ze overigens zelf heeft uitgekozen! Oja, sinds een poosje hebben ze ook een extra collectie. Namelijk voor dames! Hier heb ik nog geen ervaring mee. Maar wil je dezelfde rok of jurk hebben als je dochter? Dat kan, maar ook als je gewoon iets leuks wilt. Kijk dan eens bij de damescollectie.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics