Mooie kledingkast Emob.
Thuisleven.com > Kinderen > Kledingkasten opruimen? Speel ‘modeshow’ met je kids!

Kledingkasten opruimen? Speel ‘modeshow’ met je kids!

Met vijf kinderen in de leeftijd van 10 tot en met bijna 18 jaar en een baby gaat er per jaar heel wat kleding doorheen. Als ik alles nieuw zou moeten aanschaffen was ik failliet verklaard. Zo ben ik een fervent shopper op Marktplaats en Vinted. Vooral merkkleding shop ik er graag, maar ik koop ook net zo lief de beste koopjes in de winkel. Hoe krijg je inzicht op de kastinhoud? Juist door de kledingkast op te ruimen. Lees snel verder hoe wij dat doen…

Kledingkast.

Eerst even terug naar de kledingkasten. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Het is wel handig om ervoor te zorgen dat de kleding qua lengte en hoeveelheid in de kledingkast past. Zo hebben we allemaal mooie kledingkasten afgemeten aan de persoon. De meiden hebben meer kastruimte dan de jongens. Op de baby na, zij heeft een babykast. Wat er bij de jongens aan kastruimte overblijft is gebruikt voor het opbergen van spullen waar je niet vaak gebruik van hoeft te maken. Denk hierbij aan een extra deken, badkleding of slaapzak.

Speel het ‘Modeshow’ spel!

De kinderen mogen allemaal naar boven toe gaan en iets uit de kast aantrekken, combinaties zijn niet belangrijk. Zodra ze klaar zijn met een setje mogen ze naar beneden komen en een rondje door de woonkamer lopen. Ondertussen kijk ik of het nog goed past: perfect, te groot, te klein of staat het gewoonweg niet? Aan de hand daarvan worden er stapels gemaakt:

  • Stapel 1 (perfect): gaat netjes gevouwen de kast weer in;
  • De tweede stapel (te groot): gaat de kast in maar dan op de bovenste plank;
  • Stapel 3 (te klein): mag broertje of zusje passen, lukt dat ook niet meer dan gaat het op de stapel van verkoop;
  • De laatste stapel (staat niet): zelfde als stap 3;
  • Kapotte en vieze kleding gaat in een speelmand in de gang en mag gebruikt worden als ze buiten spelen.

Smaak.

Mocht één van de kinderen nou echt een hekel hebben aan een kledingstuk mag hij/zij dit ook aankaarten. Ook dan wordt er gekeken of zusje/broertje het wel leuk vindt. Anders gaat het op de stapel van verkoop. Immers hoeven ze niks aan te trekken waar ze zich niet comfortabel bij voelen. Dit gehele proces herhaalt zich tot er geen kleren meer in de kast liggen, daarna zijn alle jassen aan de beurt. Houdt er rekening mee dat er een hoop tijd in het passen verloren gaat. Plan zoiets dus op een druilerige dag of splits het op.

Zodra alles gesorteerd is, kan er weer opgeruimd worden. Zomer bij zomerkleding en winter bij winterkleding. De kleren die nog goed zijn kunnen weer de kast in. En de kleding die weg gaat, kan verkocht worden op Marktplaats, Vinted, een rommelmarkt of gedoneerd worden.

Winkelen- beloning!

Zodra alles weer netjes in de kasten ligt, weet je wat je tekort komt en kun je gericht gaan shoppen. Dit is de beloning voor het harde werk!
Nieuwe kleding kost meer dan kleding die al eens gedragen is. En deze “afdankertjes” hoeven zeker geen vodden te zijn. Sterker nog, de mooiste dingen vind je in dergelijke (online)winkels, maar dan voor een habbekrats.

Uitverkoop.

Favoriet is denk ik wel de uitverkoop! NIEUWE kleding maar dan voor zo’n leuk bedrag dat je tassen vol koopt! Houdt er wel rekening meer dat kinderen groeien. Koop dus bij voorkeur een maat of twee te groot. Dit afhankelijk van de leeftijd van je kind.

Lees ook:

Heb jij een volle kledingkast?

Bron afbeelding: Emob.be

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

  • Wat grappig! Ik doe dit al een aantal jaren regelmatig met mijn dochter (nu 7 jaar). Zij vindt het heerlijk om alles opnieuw aan te passen (zelfs dingen die ze bij wijze van spreken de vorige dag nog aan heeft gehad) en we hebben altijd een volle tas voor de kringloopwinkel.

  • Wat een leuke tip, hier is het altijd drama als de kids kleding moeten passen voor het nieuwe seizoen, ze hebben er zo’n hekel aan, maar met een modeshow wordt het vast een feestje, ik ga dit zeker proberen!

  • Wij passen 2 keer per jaar, de ene keer de lente/zomer kleding en de andere keer de herfst/winter kleding. Zo is de kast altijd up to date

  • Een leuke bezigheid, waar je wel even de tijd voor moet nemen lijkt me. Gelukkig is mijn kledingkast niet te vol.

Geverifieerd door ExactMetrics