Thuisleven.com
Pakket voor Hollandse Tompoucen
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Gebak > HomeMade– Pakket voor Hollandse Tompoucen

HomeMade– Pakket voor Hollandse Tompoucen

Als er nu iemand zou vragen of hij/zij vanavond op bezoek zou kunnen komen dan kan ik best een kopje koffie of thee aanbieden. Maar daar zou het dan ook bij blijven. Ik heb vaak geen koekje of chocolaatje in huis en dat komt bij ons best regelmatig voor.
Nu moet ik ook zeggen dat er tegenwoordig iets minder verwacht wordt dat je naast een kopje koffie of thee ook nog een koekje aanbiedt. Als ik wel visite verwacht koop ik al geen grote koeken, maar houd ik het bij kleine koekjes of chocolaatje. En dan overkomt het mij nog al eens dat ik met alle koekjes blijf zitten. In september zullen de eerste (chocolade)kruidnoten weer in de winkel verschijnen, die vind ik ook altijd handig om in huis te hebben, ze zijn niet zo groot en iedereen kan net zoveel nemen als hij wilt. Of we maken lekkere tompoucen…

Hoe maak je tompouce?

Voor onverwachte visite, of gewoon als je een keer lekkere trek hebt, en je hebt niks in huis, is het handig om een doos Home Made pakket voor Hollandse Tompoucen in huis te hebben. In dit pak zitten 4×2 tompouceplakken, mix voor banketbakkersroom en mix voor de glazuur en nog een spuitzakje om de banketbakkersroom er netjes op te spuiten. Het enige wat je nog moet toevoeg is water. Op de achterkant staat heel duidelijk beschreven hoe ze gemaakt moeten worden. Binnen 10 minuten heb je 4 tompouces op tafel staan die je daarna ook gelijk op kunt eten. En hoewel een Tompouce van de bakker echt wel lekkerder is, deze tompouces smaken echt prima! En krijg je meer visite, je kunt ze desnoods nog een keer door de helft snijden zodat je 8 kleine tompoucejes hebt.

Verdeeld maken en opeten

De eerste keer heb ik deze tompouces gemaakt omdat ik ze gewoon wilde proberen. Mijn man en ik waren maar samen en wat moet je dan met 4 tompouces. Ik heb er dan ook 2 gemaakt en de helft van alle ingrediënten gebruikt. Een paar weken later heb ik de andere helft gebruikt. Samen met mijn dochtertje heb ik ze op een zaterdagmiddagje gemaakt. Ik vergat alleen even bij het glazuur maken dat ik daar de helft van het water moest toevoegen. Ja ik weet het, is dom ;-). Ik heb er nog wat poedersuiker doorheen gedaan en toen was de glazuur al wat beter. Maar bij het aanbrengen van de glazuur liep het er nog steeds aan de zijkanten langs. Ik heb de glazuur nog even laten harden in de koelkast. Desalniettemin smaakten ze er niet minder lekker om. We hebben er gezellig samen van gesmuld. En ondanks dat het al een open verpakking was smaakten de tompouceplakken best nog lekker.

Lees ook:

Waar eet jij graag een tompoucen?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Inderdaad niet doen. Room en glazuur bleven veel te dun (ja we hebben de hoeveelheid water op de gram na afgewogen), waardoor room en glazuur door de hele koelkast zijn gelopen. Bodem was te hard. Het geheel was smakeloos.
    Eindoordeel : O

  • Dit lijkt me wel wat! Inderdaad handig voor als je onverwachts bezoek krijgt, en toch iets luxe achtigs wilt geven.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics