Selecteer een pagina

Jos Poell suikerschelpen bestaan uit luchtig en knapperig gesuikerd bladerdeeg. Ideaal om te vullen met bavarois of banketbakkersroom. Je kunt ze mooi opmaken met vers fruit en natuurlijk een toef slagroom.

Suikerschelpen met baketbakkersroom

Het meest voorkomend en voor de hand liggend is om deze suikerschelpen te vullen met banketbakkersroom en te decoreren met aardbeien en slagroom. Ontzettend lekker natuurlijk, maar ik wilde eens wat anders proberen.
Op een zondagmiddag bedacht ik deze schelpen te gebruiken als toetje. Ik smolt wat chocolade en smeerde hiermee de binnenkant van de schelp in.
Ik maakte daarna wat banketbakkersroom en deed hier wat chocoladevlokken doorheen en daarmee vulde ik de schelp. Daarna was het de bedoeling dat ik er een grote toef slagroom op zou doen, maar op één of andere manier raakt bij mij de slagroom altijd in de schift. Dan maar zonder. Ik vond het er zo een beetje kalig uitzien, maar had verder niet veel in huis. Dan maar mooi opmaken met een muntblaadje, een klein biscuitje en een stukje chocolade. Het zal toch wel smullen worden denk ik zo.
En ja, het was zeker lekker, om te smullen, al miste ik natuurlijk wel de slagroom met daarbovenop een aardbeitje of framboosje

Suikerschelpen als toetje

Nu heb ik nog 3 suikerschelpen over. Die ga ik volgende week maar als toetje eten! Ik zal eens goed gaan nadenken hoe ik deze schelpen zal gaan vullen en opmaken en de ingrediënten op tijd in huis halen

Een week later heb ik weer de suikerschelpen op het menu staan als toetje. Het was bloedje heet en echt weer voor ijs. Nadat ik de binnenkant van de schelp weer met een laagje chocolade heb bedekt vulde ik ‘m met 2 bolletjes stracciatella-ijs gedaan. Dan een toef slagroom erop (nu heb ik maar een spuitbus genomen) en afmaken met een blaadje munt en een After Eight-chocolaatje. Mmm…. deze was wel heel erg lekker.
Ik vind stracciatella-ijs met munt altijd zo’n lekkere combinatie

Deze schelpen kun je gebruiken voor een gebakje, maar je kunt ze ook prima gebruiken om er een toetje van te maken. En het leuke is dat je eindeloos kunt variëren waarmee je het schelpje nu mee vult!

Lees ook:

Maak jij wel eens eigen toetjes?

Geverifieerd door ExactMetrics