Selecteer een pagina

Wie zegt dat toetjes en traktaties moeilijk te maken zijn? Ik bewijs je in deze blog dat het juist heel makkelijk is. Het is alleen een kwestie van wat tijd hebben om alles mooi te serveren. Dat moet niet moeilijk zijn. Toch?!?

Hello Kitty traktatie

Hello Kitty cupcakes

We beginnen met een traktatie voor de kleintjes. De Hello Kitty traktatie. Deze is gemaakt van cupcakes die je kant en klaar in de winkel kunt kopen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf cupcakes te bakken, recepten en ideeën vind je hier.
De cupcake voorzie je van een zachte topping die je kant en klaar kunt kopen (merk Dr. Oetker). Over de topping sprenkel je wat discodip uit en vervolgens steek je er Hello Kitty prikkertjes in (je kunt deze kant en klaar kopen in de winkel of maakt ze zelf met een printable).
Vervolgens zet je de cupcakes op een mooie schaal of een taartplateau en kleed dit aan met mini-donuts of soesjes en verschillende soorten snoepjes.

Pudding en donuts

Kloppudding en donutsDe kloppudding van Dr. Oetker is een grote favoriet bij jong en oud. Tevens vind ik het toetje zelf ook erg makkelijk om te maken. Voor elk pakje dat je maakt heb je 500 ml. melk nodig, daarna goed mixen met een mixer en in de koelkast koud laten worden.
In het geval van het feestje was er nog maar 0 % ruimte in de koelkast. Daarom heb ik de warmhoudplaat niet gevuld met kokend water met een brander eronder maar met ijsblokjes en een beetje koud water. Het effect van de kou was al snel te merken op de plaat en de toetjes heb ik in mooie bekertjes op de schaal kunnen zetten. Een paar donuts ernaast voor degene die niet zo’n pudding liefhebbers zijn en voila.
Mocht je meerdere eters krijgen dan kun je natuurlijk wat extra pudding maken en de schaal zo nu en dan bijvullen.

Flamingo cupcakes

Flamingo cupcakesEen beetje in dezelfde trend van de Hello Kitty traktaties zijn ze wel deze schattige Flamingo cupcakes. Toch heb ik een ander kleurtje gebruikt voor de topping en zijn de prikkertjes van iets hogere kwaliteit. De serveerschaal van het merk Qualy (hier hebben we al vaker aandacht aan besteed op Thuisleven) is een echte favoriet als het aankomt op het serveren van taart, cake of andere traktaties.

De Flamingo cupcakes waren in elk geval een goede hit op onze Hawaii party, net zoals de puddingtoetjes en de cupcakes van hierboven.

Welke toetjes of traktaties maak jij graag voor een feestje?

Geverifieerd door ExactMetrics