Thuisleven.com
Anonieme Baby Die Op Blote Voeten Op Zacht Bed In Zonlicht Slaapt.
Thuisleven.com > Persoonlijk > Hoe omgaan met bedtijden tijdens feestmomenten?

Hoe omgaan met bedtijden tijdens feestmomenten?

Het hele jaar door zijn er tal van feestdagen en andere feestmomenten zoals Halloween, Pasen, verjaardagen en wat dacht je van uitjes en vakanties? Toch is er geen enkele maand zo druk met feestdagen als de Decembermaand. Het is dan ook een periode waarbij niet alleen volwassenen, maar ook kinderen het vaak moeilijk hebben. Dit uit zich in allerlei verschillende vormen zoals; vermoeidheid, vatbaarder voor ziektes, sneller geïrriteerd/overprikkeld.

Normaal dagritme en bedtijden.

Door de weeks is er een vast ritme dankzij werk en school. In vakantieperiodes en met feestdagen valt dit ritme vaak weg. Bovenop de drukte die er dan is kan dit zorgen voor onrust. Probeer daarom zoveel mogelijk het normale dagritme aan te houden waar mogelijk. Eten op de tijden dat je dat gewend bent. Als dit een keer afwijkt is dat niet erg maar daar waar regelmaat mogelijk is. En vergeet niet om ook gezond te eten. Zeker als je al wat onrustiger bent zijn snelle suikers, cafeïne, enzovoorts natuurlijk niet echt handig.

Rustmomenten.

Plan rustmomenten in voor jezelf en voor je kinderen. Zeker de kerstdagen kunnen drukke dagen zijn. De uitgebreide kerstdiners vraagt veel van de concentratie en dan ook nog eens netjes en braaf zitten tijden het kerstdiner zelf… Je kunt dit doorbreken door rustmomenten in te lassen en extra aan de kinderen te denken door bijvoorbeeld speelgoed mee te nemen en kinderen de kans te geven ook af en toe van tafel af te gaan.

Balans.

Zoek zoveel mogelijk balans. Wanneer je weet dat er een dag zal zijn waarop de vaste structuur en gewoonten niet aangehouden kunnen worden, zorg dan dat je de dag(en) daarna niet teveel op de planning hebt. Kinderen zullen wat meer uit hun doen kunnen zijn en misschien extra vermoeid zijn. Geef hen de kans hiervan bij te komen. En als ze later naar bed gaan, geef ze dan tussen de middag een extra rustmoment.

Tijd voor elkaar.

Door wat tijd met elkaar door te brengen en even de boel de boel te laten creëer je een rustmoment voor iedereen. Maak bijvoorbeeld een leuke Kerstbal samen, niet alleen leuk om samen te doen maar ook leuk om de Kerstboom zo extra te versieren.

Lees ook:

Welke bedtijden hanteren jullie?

Foto: Pexels

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Geen extra aanvullingen. Wij zorgen voor knutselmomentjes, een wandeling evt tussen het eten door en inderdaad spelen of een kerstfilm kijken

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics