Selecteer een pagina

Nu het buiten weer koud en guur wordt, zoek ik naar leuke activiteiten om binnen mee bezig te zijn. Ik verveel me niet snel, maar het is fijn om wat afwisseling te hebben. Zo kwam ik uit bij ‘Diamond Dotz’. Je krijgt een grote poster waar een tekening op staat in hele kleine vierkantjes. Ieder vierkantje heeft een symbool en ieder symbool staat voor een kleur. In mijn geval was een plaat met tijgers.

Diamond Dotz.

Naast de afbeelding, langs de rand, staat een legenda afgedrukt. Hierop worden de symbooltjes in de tekening vertaald naar een code. Bij de poster krijg je een hoop zakjes met Diamond Dotz in verschillende kleurtjes. Op deze zakjes staat zo’n code. Zo kun je dus precies zien welke kleur je nodig hebt. Het lijkt een beetje op kleuren of verven op nummer, alleen in dit geval met Diamond Dotz. Dit zijn kleine steentjes die je op de tekening plakt.

Diamond Dotz.

Hier zie je een deel van de legenda en een close-up van de afbeelding. De vakjes waar je geen symbooltje meer in ziet zijn al gevuld met steentjes. De poster heeft een plaklaag, je hoeft dus niet zelf met lijm aan de slag. De afbeelding is afgedekt met een plastic folie ter bescherming van deze plaklaag. Door de folie een stukje om te slaan kan je stukje voor stukje de afbeelding ‘beplakken’ met de steentjes. Er wordt aangeraden om van onder naar boven te werken en kleur voor kleur.

Het oppakken van de Dotz.

Diamond Dotz.Je schudt de steentjes van een bepaalde kleur in het schaaltje wat er bij geleverd wordt. Ze vallen vanzelf mooi in de richeltjes in het schaaltje, zodat je ze goed kunt oppakken. Dit doe je met het pennetje wat erbij hoort. Je duwt de pen in het bakje met was (ook inbegrepen) en pakt daarna een steentje op. Let op dat de ronde kant naar boven ligt. De platte kant komt op de afbeelding te liggen. Je plakt deze kleur steentjes overal waar het bijpassende symbool staat in het stukje afbeelding wat ‘bloot’ ligt (zonder beschermfolie). Daarna laat je de overgebleven steentjes terug in het zakje glijden en ga je verder met de volgende kleur. Net zo lang tot het stukje gevuld is, daarna kun je de beschermfolie weer een stukje verder eraf halen.

Folie.

Als je tussendoor stopt dek je de plaat gewoon weer af met de folie. Als hij in de weg ligt, rol je hem makkelijk weer op om hem zo op te bergen. Het is echt een precisie werkje en je bent er wel even zoet mee. Een klein beetje geduld is dan ook wel nodig. Het is niet iets wat je even in een middagje doet. Dit is een project waar je heel wat uren aan kwijt bent. Lekker even aan niks denken en volledige focus op iets simpels. Een heel welkome afleiding van alle drukte in je leven.

 Zoals je ziet, ben ik nog lang niet klaar, ik heb dan ook best een grote plaat uitgezocht, namelijk 52 x 37 cm. Diamond Dotz is in Nederland te koop bij BOL.com, Wehkamp en de betere speelgoedwinkels. In België is het te koop bij o.a. Dreamland en de betere speelgoedwinkels. Je vindt ze in allerlei verschillende formaten en afbeeldingen, voor ieder wat wils. Je krijgt alle benodigdheden erbij, dus je kunt gelijk aan de slag. Ook zit er nog een heel duidelijke omschrijving bij, inclusief instructiefoto’s, van hoe je te werk moet gaan. Fijn om in de kerstvakantie mee bezig te zijn of gewoon wanneer je even een vrij uurtje hebt. Ook leuk om cadeau te doen aan iemand, let wel, iemand mét geduld…

Lees ook:

Heb jij wel eens een Diamond Dotz gemaakt?

Geverifieerd door ExactMetrics