Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > We hebben een nieuwe hobby: Pixels.

We hebben een nieuwe hobby: Pixels.

We zijn in de schoolvakantie in het dorp omdat we op zoek naar een nieuwe hobby. We hebben al heel wat winkels afgelopen als we besluiten om naar Pipoos te gaan. Als ze daar geen leuke hobby voor haar hebben dan weten wij het ook niet meer.

pipoos.

We lopen de hele winkel door en slaan geen gangpad over. De prijzen vallen mij mee en het assortiment is uitgebreid. Eigenlijk precies wat je van een knutselwinkel zou verwachten. Ik sta nog even te kijken bij de borduurpakketten als we Diamond Dotz in de smiezen krijgen. In de winkel is heel handig een top 10 samengesteld. Zo is eenvoudig ter inspiratie te zien wat anderen mensen hier graag kopen. Dan stopen we bij een stelling met pixels.

Pixels.

De pixels komen mij al bekend voor. Eerder hebben we al gepubliceerd over Pixel art met houten pixels en de pixel magneetjes. Ook lijken ze op Ministeck. Toevallig hebben we onlangs een doos gekregen. Alleen deze pixels en de ontwerpen zijn veel moderner. De pixels zijn verkrijgbaar in twee formaten: mini en XL pixels. De pixelmatjes zijn in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar voor 30 eurocent of 35 eurocent voor de XL. Naast de matjes liggen de pixelboekjes met patroonideeën. Er is ook veel keuze in de complete pixelpakketten van schilderijtje tot sieraad. Dat lijkt mij leuker om eens mee te beginnen.

Pixelhobby medaillon startset 6+.

Na enig twijfelen worden er drie pixelhobby medaillon startsets gekozen. Ze kosten twee euro per stuk en zijn ideaal om eens te kijken of de pixelhobby wel aanslaat. Het pakket bevat twee patronen, drie classic pixelmatjes, een ketting en het medaillon van 3 bij 4 cm. Het eindresultaat is gelijk een leuk sieraad of tashanger.

Onze ervaring met de pixel startset.

Thuisgekomen kunnen we niet wachten. Met welke set zullen we eens beginnen? Toch maar de ILOVEYOU, past helemaal bij de leeftijd. Ze zitten aan de keukentafel en leggen het patroon onder de medaillon en drukt de pixels in de gaatjes op volgorde. Regelmatig hoor ik de opdracht “Drie maal rood” gegeven worden. Wanneer de laatste pixel in het medaillon gedrukt is zitten alle pixel klemvast. Ze zijn er niet eenvoudig weer uit te peuteren. Ze doen pixelhobby zonder hulpmiddelen, er zijn wel pincets verkrijgbaar overigens.
Wanneer een pixel verkeerd geplaatst wordt gaat het er moeilijk uit, dus moeten ze goed vooraf nadenken. Ze vinden het  prettig dat er veel pixels overblijven na het pixelen van het eerste ontwerp.

Pixelhobby.

De pixelhobby is een blijvertje. De medaillons zijn ook los verkrijgbaar in allerlei kleuren. En de party sets sleutelhangers zijn heel geschikt voor het freubelen met resultaat tijdens een kinderfeestje. Ook zag ik al een wenskaart die te vullen is met een pixel kunstwerkje. De mogelijkheden lijken eindeloos.
Ik ben wel heel benieuwd of ze ook vrij gaan pixelen met een basisplaat en een zelf verzonnen ontwerp. Tot die tijd nog maar even oefenen met de meer complete pixelhobby producten. En daar kunnen we nog wel even mee vooruit.

Hobby’s.

Hobby’s zijn goed voor je. Maar het kan lastig zijn om een hobby te kiezen en tijd te maken. Ontdek dat tijd maken in je leven makkelijker is dan je denkt. Kijk naar je verleden en denk aan wat bij je leven past om een hobby te kiezen. Zie ook honderden voorbeelden om uit te kiezen. Geniet van je leven kies een hobby. Lifewize geeft maar liefst 332 nieuwe ideeën omtrent een hobby.

Lees ook:

Wordt er bij jou thuis al druk met pixels geknutseld?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

19 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics