Selecteer een pagina

Zoals ik al eerder heb geschreven ben ik lid van het bs-toys panel en krijg ik af en toe een spel om met de kinderen te testen. Zo ook deze keer. Ik kreeg het spel Pixel art.

Inhoud

  • 150 houten pixels
  • 1 voorbeelden boekje
  • opbergzak

Hoe te ‘spelen’?

Bij de 150 houten pixels zit een voorbeelden boekje die je kan gebruiken om met de pixels een afbeelding te maken. Zo kun je een olifant, bloem, fruit, robot of raket namaken. op het voorbeeld staat hoeveel pixels en van welke kleur je nodig hebt en dan kun je beginnen. Je kan de pixels op de tafel leggen en maken, of op de grond. Omdat de pixels 4 bij 4 cm zijn worden de afbeeldingen die je namaakt natuurlijk ook best groot.

Liggen alle pixels klaar kan je beginnen aan de afbeelding. het is dan vooral belangrijk dat je goed telt en kijkt wat waar moet. Soms liggen de pixels naast elkaar op een rij maar dat is zeker niet altijd het geval. En zo kan je de mooiste dingen maken.

Natuurlijk kan je kind ook zijn eigen fantasie gebruiken en zelf iets onderwerpen met de pixels, dat maakt dit speelgoed nou zo extra leuk!

Wat vonden wij ervan?

Het heeft mij echt verrast. Ik vind houten speelgoed erg leuk, maar wist niet dat dit bestond. Dus toen het er eenmaal was en wij ermee aan de slag gingen waren wij enthousiast. Er staan dingen in voor stoere jongens en meiden, heel gevarieerd dus dat is leuk. Maar naar eigen inzicht kan er natuurlijk ook wat gemaakt worden.

Het voorbeelden boekje is erg mooi, alleen heeft wel 1 nadeel. Linksboven in zit hij met een soort splitpen vast en daardoor ligt het boekje soms als een waaier open. Als ik bs-play een tip mag geven had ik er een ringbandje ingedaan zodat de kaarten helemaal omgeslagen kunnen worden.

De kinderen vinden dit erg leuk om te doen. Je kan zelf iets maken of het voorbeeld.  Nu moet ik zeggen dat ze met 1 voorbeeld wel een hele tijd bezig zijn, maar daar is het resultaat ook na. Je kind moet dus wel geconcentreerd bezig kunnen zijn.

Nadat ze een paar voorbeelden hadden gemaakt pakte ze de Kapla erbij en maakte ze een soort 3d afbeelding van!
Het leeftijdsadvies is vanaf 4 jaar, dat vind ik persoonlijk wat te jong. Ik denk 5/6 jaar is beter.
Goedkoop is het niet, maar omdat het mooie houten speelgoed is wat goed is afgewerkt vind ik het, het geld wel waard.

Lees ook:

Speelt jouw kind wel eens met pixel art?

Geverifieerd door ExactMetrics