Thuisleven.com
Het Magische Labyrint.
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Bordspellen > Het Magische Labyrint- Drie Magiërs Spellen/ 999Games

Het Magische Labyrint- Drie Magiërs Spellen/ 999Games

Doolhoven & Labyrint spellen zijn geen vreemde op Thuisleven. Wat eigenlijk wel heel vreemd was dat ik nog geen review over Het Magische Labyrint opgetekend had. We hebben de spellendoos van Drie Magiërs Spellen al wat jaartjes in gebruik en het is toch iedere keer weer leuk en vooral anders.

Het Magische Labyrint

Op de foto’s is te zien wat er nu zo magisch is aan dit labyrint. De doolhof is aan de bovenzijde van het speelbord niet te zien. Je ziet alleen de vlakken met ieder een andere afbeelding erop geprojecteerd. Onder jouw magnetische pion kleeft een kogel. Eigenlijk dient deze kogel zich door het labyrint te bewegen, magisch hé!?

Het Magische Labyrint

Wanneer de ijzeren kogel tegen het houten schot onder het speelbord botst, dan valt hij eraf en rolt naar de dichtstbijzijnde hoek. En moet je helemaal opnieuw beginnen om je token te verdienen. Drie Magiërs Spellen hebben een hele fantasie aan het spel gekoppeld. De spelers zijn tovenaarsleerlingen die magische symbolen moeten verzamelen. Alleen hebben de grote tovenaars hindernissen opgeworpen. Bouw het labyrint op volgens vloerplan A of B of maak er zelf één. Je hoeft niet alle houten muren te gebruiken en alle vakken moeten tenminste 1 ingang hebben. Tussen twee aansluitende vakken dient een route te zijn.

Het Magische Labyrint

De spelregels

Het doel van het spel is om als eerste vijf magische tokens te verzamelen. Zet één van de vier grote pionnen op een hoek en plak de kogel eronder. Wanneer de jongste een token uit de zwarte tovenaarszak trekt dan kan het spel beginnen. Dit fiche wordt op het bijbehorende symbool op het speelbord gelegd en vormt het eerste doel.
Je gooit met de dobbelsteen. Het aantal ogen is gelijk aan het aantal stappen dat je mag zetten richting het eerste te verdienen symbool. Je mag andere leerlingen passeren met je pion. Wel voorzichtig inhalen anders verlies je de kogel door de magneet van de ander of de zijkant van een muurtje. Je mag niet op hetzelfde veld eindigen als je tegenspeler. De eerste die de token met kogel onder zijn pion bereikt mag het hebben en trekt de volgende uit de zak.

Tip: wanneer je de vloerbak draait voor je het speelbord erop legt, is het labyrint ook voor de veelspeler telkens anders!

Onze speelervaring

Ik hoor het mezelf nog zeggen: “Speel nooit memory met een kleuter, geheid dat je het verliest.” Dat is in het geval van Het Magische Labyrint weinig anders. Aangezien je het labyrint in moeilijkheid kunt veranderen, groeit het spel met je gezin of familie mee. Zo kun je er jarenlang plezier van hebben en zelfs nog inzetten als geheugentrainer voor de speler(s) op leeftijd.
De vormgeving van Drie Magiër Spellen is altijd zo mooi. Zelfs het spelregelboekje is een bewaarexemplaar. Wat ik ook een compliment waard vind is de constructie van het labyrint. Het karton waar je de symbolen uit hebt gedrukt wordt gebruikt als onderdeel van het spel. Zo heb je er geen restafval van!

Spelinformatie

Het Magische Labyrint
Drie Magiër Spellen/ 999Games
Leeftijd: 6+
Spelers: 2- 4
Spelduur: 20 min.
Verkrijgbaarheid in de speelgoedwinkel of webshop.
Bijzonderheden: Bestaat ook in een mini- versie

Lees ook:

Raak jij wel eens verdwaald in een labyrint?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

 • Wat een apart spel, zo met die kogeltjes.
  Dit spel lijkt mij leuk om te spelen met de kleinkinderen.
  Eerst eenvoudig beginnen en dan later watmeer uitbreiden .
  Wel goed op de kogeltjes letten, zijn erg klein en kunnen zoek raken lees ik.
  Zitten waarschijnlijk geen reserve bij.
  Op mijn verlanglijstje van bol gezet

 • Het Magische Labyrint ziet er wel heel erg leuk uit, ik zet hem op mijn lijstje. Weer even wat variatie ipv memory, domino en kwartetten

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics